meteorologia

Cap de setmana amb molta estabilitat i temperatures suaus

L'anticicló serà el protagonista de la situació meteorològica i sembla que ens acompanyarà durant uns quants dies, almanco fins a mitjans de febrer

Maribel Llopis, Selva.


Febrer s’està caracteritzant pel temps anticlònic i molt estable i per unes temperatures impròpies per aquestes dates, sobretot els dies 1, 2 i 3 de febrer. Aquesta setmana s’han normalitzat els termòmetres i les màximes són més pròpies d’aquesta època amb valors entorn als 15 ºC i mínimes més baixes, fins i tot per sota dels 0 ºC a punts de la Serra de Tramuntana. En cap cas, però, es tracta de valors extremadament baixos ni parlem de grans fredorades.

Avui divendres encetem el cap de setmana amb el pas de molts niguls alts i prims que deixen el cel bastant enteranyinat i un ambient molt agradable, amb temperatures per sobre dels 15-17 ºC a les Pitiüses i Mallorca. L’estabilitat és la gran protagonista amb un temps molt monòton i plàcid arreu de les Illes. Tanmateix, el vent bufa amb cops poc destacables de direcció variable i la mar molt tranquil·la en conjunt a tots els sectors marítims.

Dissabte de nou jornada assolellada, tot i que amb alguns niguls poc importants a Mallorca i Menorca principalment, més compactes cap al nord de Mallorca. Durant el dia s’anirà aclarint i pràcticament tindrem cels destapats a la major part de l’arxipèlag. Les temperatures sense gaires canvis amb molts valors per sobre dels 15 ºC i apropant-nos als 17-18 ºC al llevant mallorquí i cap al nord-est de Mallorca. El vent serà novament molt variable i la mar estarà més remoguda cap a l’est de les illes amb àrees de maror.

A la segona part del cap de setmana el sol s’imposarà amb més força i les temperatures pujaran entre 2 i 3 ºC cap a bandes del ponent de Mallorca i a les Pitiüses. Segurament diumenge tindrem registres superiors als 20 ºC en alguns punts, més baixes cap a Menorca. Tot i això valors superiors als 15 ºC. Pel que fa al vent i la situació marítima sense gaires novetats.

I en vistes a la setmana vinent, el temps no vol canviar amb ambient molt estable, domini del sol i temperatures en la banda alta del mercuri. Són dies d’anticicló i almanco fins a finals de la setmana vinent no s’entreveuen canvis importants.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les reserves hídriques estan al 67% de la seva capacitat

Les precipitacions han estat per damunt de la mitjana a Mallorca i Menorca però ha estat sec a les Pitiüses

Calabruixada intensa al nord de Mallorca

La patata de Sa Pobla, que s'havia de collir d'aquí quinze dies per exportar, ha quedat molt afectada

L’entrada freda més important de la temporada: neu a partir dels 900 metres

La temperatura no pujarà dels 13 o 14 graus abans del cap de setmana