X

Cap de setmana de primavera

Una irrupció d'aire càlid ens deixarà un cap de setmana de boires i temperatures que poden tocar els 25ºC

15/03/2024

Cap de setmana de primavera

Fotografia feta a Favàritx./ Jaume Busquets

Aquesta setmana s’han instaurat les altes pressions al nostre entorn, afavorint l’estabilitat atmosfèrica, la davallada de les temperatures nocturnes i un progressiu ascens de les temperatures màximes. Durant el cap de setmana continuarem amb la mateixa dinàmica.

Dissabte, 16 de març. La recurrència dels dies amb vent fluix i l’arribada d’una massa d’aire càlid en superfície que progressa des del nord del continent africà i viatja sobre un mar, encara fred, afavorirà que augmenti la humitat a les capes baixes de l’atmosfera i la formació d’alguns bancs de boira marítima. Aquests estrats de niguls podrien fer acte de presència a totes les illes durant la nit i el matí, sobretot a les localitats més properes a la costa. Durant el dia pensam que s’han d’anar desfent.

A partir d’aquest moment, s’espera un cel assolellat amb permís de qualque nigul prim. Durant les hores centrals del dia, la convergència de vent per embat pot fer créixer qualque nigul a l’interior —nord de Mallorca. Les temperatures nocturnes seran suaus, producte de l’alta humitat, mentre que les màximes poden tocar els 20 a 23ºC, sobretot cap al nord d’Eivissa i Mallorca.

El vent bufarà de component sud fluix, per la qual cosa la situació marítima es preveu molt tranquil·la.

 

Diumenge, 17 de març. Tancarem la setmana amb un temps molt estable. Un dia més, es poden tornar a formar aquests bancs de boira, tant d’interior, com també d’origen marítim. Poden ser puntualment densos i mals d’esvair en zones costaneres.

Al cel s’espera l’arribada de niguls alts, que poden enteranyinar una mica el cel a darrera hora del capvespre.

El vent continuarà bufant de component sud fluix, amb poca variació quant a l’estat de la mar.

Les temperatures màximes seguiran el seu ascens, i podran superar el llindar dels 25ºC al nord de Mallorca i Eivissa (si ho permeten les boires).

 

15/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris