meteorologia

Cap de setmana de temps primaveral i màximes de 20ºC

La setmana de Pasqua començarà amb bonança meteorològica, dilluns i dimarts el cel estarà poc ennigulat

Posta de sol al camí de Tramuntana, a Menorca. /DAVID ARQUIMBAU SINTES


Entradeta de nord i ball de temperatura

Hem arribat a divendres amb temps estable. Avui dematí s’ha tornat a formar boira a l’interior de les illes i també a alguns punts de la costa. La temperatura mínima ha pujat a tot l’arxipèlag, ja no s’han registrat gelades a la Serra de tramuntana.

Avui tendrem el cel variable, a estones mig ennigulat, a estones amb més clarianes. El vent bufarà fluix de component sud i la mar estarà molt tranquil·la. Per avui destacam la temperatura màxima que pujarà lleugerament, arribarem a 23 ºC al nord i interior de Mallorca; a Eivissa, al nord i nord-oest, als 21 ºC i fregarem els 20 ºC a Menorca i a Formentera.

Dissabte

Demà hi ha un petit canvi en la situació meteorològica, el vent gira i es reforça. A partir de la matinada bufarà de component nord i serà moderat. La situació marítima, tan tranquil·la els dos darrers dies, es complicarà i hi haurà forta maror al nord i ponent de l’arxipèlag.

Els niguls baixos es faran més abundants a Menorca i al nord de Mallorca durant el matí, després presència de pinzellades de niguls alts.

La temperatura mínima de la matinada serà més alta, la màxima de migdia davallarà, especialment al nord de cada illa. Així i tot, seran temperatures suaus. Arribarem a màximes de 18 ºC al nord de Mallorca i a 20 ºC al sud. A Menorca entre 16 i 18 ºC, a Pitiüses temperatura entre 18 i 20 ºC.

Diumenge

El temps de diumenge estarà caracteritzat pel cel poc ennigulat i per una pujada de la temperatura. El vent afluixarà i girarà progressivament a l’est. La mar ja estarà més tranquil·la. Tendrem un ball de temperatura. La mínima davallarà una mica i la màxima pujarà sobretot al ponent de Mallorca, ja per damunt de 20 ºC.

Setmana pròxima

La setmana de Pasqua començarà amb bonança meteorològica, dilluns i dimarts el cel estarà poc ennigulat i la temperatura s’enfilarà per damunt dels 20 ºC. A partir de dijous, tendència a augmentar els niguls i a davallar la temperatura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les gelades de primavera que han fet més mal al camp mallorquí

Les gelades fora de temps són un fet temut a la pagesia: "Gelades d’abril i maig, sa misèria mos duran"

Cap de setmana de niguls i terra roja

Aquesta setmana el comportament atmosfèric és típic de primavera, amb canvis constants de situació

Les platges de les Illes s’omplen de grumers i algunes Caravel·les Portugueses

L’increment de la presència d'aquests exemplars els darrers anys té un rerefons antròpic, és a dir, humà

Caiguda en picat de les temperatures per un front polar

Les màximes han baixat almenys 8 graus en menys de 24 hores. Aquesta nit hi haurà gelades a la serra de Tramuntana, amb mínimes negatives