X

Cap de setmana de vents i d’algun possible ruixat aïllat

Ahir divendres, després de tres setmanes sense veure ploure, es varen produir algunes precipitacions febles que sumaren entre 2 i 8 mm a la majoria d’observatoris

10/02/2024

Cap de setmana de vents i d’algun possible ruixat aïllat

Imatge de Catalina Gelabert

Redacció

La borrasca Karlotta ha estat la protagonista de les darreres hores. Divendres, després de tres setmanes sense veure ploure, es varen produir algunes precipitacions febles que sumaren entre 2 i 8 mm a la majoria d’observatoris. Una pluja del tot insuficient i que no tendrà un recorregut molt més llarg.

Dissabte 10

Aquest dissabte, s’espera una jornada dominada pel vent de mestral amb cops moderats i forts. L’Agència Estatal de Meteorologia té avisos actius per cops de vent superiors als 70 km/h a la serra de Tramuntana, migjorn i llevant de Mallorca, així com a les Pitiüses. De la mateixa manera, s’activa l’avís groc per fenòmens costaners a tot l’arxipèlag, amb ones de 3 a 4 metres.

Quant a l’estat del cel, tendrem intervals de niguls amb qualque brusca aïllada i algunes clarianes a les Pitiüses i a Mallorca, però amb possibilitat d’alguns ruixats a Menorca. Aquests, es produirien a partir de migdia, a causa de la convergència entre el vent de mestral i tramuntana. El vent del nord-oest, deixarà una sensació d’ambient més fresc. De fet, les temperatures màximes d’avui oscil·laran entre els 14ºC i 17ºC.

Diumenge 11

Aquest diumenge finalitzarem la setmana amb dues meitats ben diferenciades. El dia començarà amb el cel poc ennigulat, no obstant això, a partir de mitjan matí arribaran niguls mitjans i alts cap a les Pitiüses. Els niguls avançaran de sud-oest cap a nord-est, tapant el cel de totes les illes a darrera hora del dia. No s’esperen precipitacions.

Durant la primera meitat del dia el vent continuarà bufant amb cops moderats i forts, que poden tornar a superar els 70 i 80 km/h. El capvespre minvarà una mica d’intensitat. Les temperatures diürnes no experimentaran canvis significatius

Dilluns 12

La setmana començarà amb un temps més tranquil. El vent de l’oest anirà perdent força durant el dia, tot i que encara es pot registrar qualque cop d’intensitat moderada.

Pel que fa al cel, s’espera una jornada dominada pel sol amb permís de qualque nigul prim. Les temperatures màximes pujaran lleugerament i tornarem a fregar els 20ºC a Eivissa i a Mallorca.

10/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris