X

Cap de setmana fred, ventós i de cel variable

Dos dies on el vent de mestral serà el protagonista

26/11/2021

Cap de setmana fred, ventós i de cel variable

El puig Major tot nevat. / Imatge de Paco Bailón

Encetam un cap de setmana en què tendrem moments gairebé per a tots els gustos. D’entrada, hem d’anunciar dos dies on el vent de mestral serà el protagonista. Aquest vent marcarà, en gran part, el tipus de temps que tendrem. No esperam grans continguts d’humitat, per la qual cosa tendrem moltes estones de sol, tant demà com també diumenge, però l’arribada d’una glopada d’aire fred significativa a tots els nivells de la troposfera afegirà inestabilitat, i donarà com a resultat un temps canviant i insegur. Petites convergències d’aquest vent de mestral amb tramuntana seran suficients per activar el desenvolupament de niguls que ens poden deixar alguns ruixats, en principi, no gaire importants.

Dissabte 27

Esperam un cel variable, amb molta presència del sol durant el dematí. A partir de migdia, creix la probabilitat de tenir qualque ruixat local. El vent bufarà del nord-oest i de component oest moderat amb cops forts. Alteració marítima, amb forta maror a l’oest de cada illa. Maror a la resta. Temperatures sense gaires canvis, amb màximes entre els 14ºC i els 18ºC.

Diumenge 28

Tornarem a tenir un cel amb més estones de sol que niguls, tot i que, de nou durant l’horabaixa, és probable que es reactivin algunes ruixades locals. Convé destacar la baixada dels termòmetres, per la qual cosa la neu seria possible a la Serra de Tramuntana a partir d’uns 900 metres. Vent moderat del nord-oest. Es manté l’alteració marítima, amb forta maror generalitzada. Ambient de rigorós hivern.

26/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris