X

Cap municipi de les Balears lliure de COVID-19

Aquest divendres es va detectar a Fornalutx el primer cas de coronavirus. Era l'últim municipi de les Balears amb zero contagis

29/11/2020

Cap municipi de les Balears lliure de COVID-19

Ja no queda cap municipi de Balears sense coronavirus. Fornalutx, que ha aguantat durant tota la pandèmia, ha caigut aquesta setmana. Divendres se n’hi va detectar un cas. Avui al poble no es parla d’una altra cosa. El batle diu que vigilaran de molt a prop que es compleixen les normes per evitar més contagis. L’ajuntament repartirà els pròxims dies un paquet amb mascaretes a cada família del municipi.

EL CAS DE CADA ILLA:

D’acord al darrer informe epidemiològic del Govern publicat divendres amb dades actualitzades fins al dijous, observam l’impacte que ha tengut la covid-19 per municipis i allà on la Covid-19 ha registrat manco casos acumulats.

Si ens enfocam en Mallorca, destacam, a més de Fornalutx, Estellencs amb també un únic cas. El segueix Escorca, amb dos casos de coronavirus d’ençà que esclatà la pandèmia. En el següent graó ascendent trobam Banyalbufar amb 6 casos.

A l’altre extrem, en canvi, se situa, Palma, que és el que, per població, ha tengut més casos positius d’ençà que esclatà la pandèmia. La capital té gairebé 11.500 casos acumulats. Li segueixen Manacor amb 950 i Calvià amb 824.

Si recalam a les Pitiüses, ressaltam Sant Joan de Labritja, el que menys casos ha tengut, 55. Eivissa Vila, en canvi, amb 1.730 contagis és el municipi pitiús amb més casos acumulats. Li segueix Sant Antoni de Portmany amb 584. Formentera, per part seva, suma 164 contagis des del març.

A Menorca, que és sabut que és una illa on la transmisisió de la covid-19 ha estat bastant continguda. El municipi amb manco impacte del coronavirus és Es Migjorn, amb només 2 casos, seguit de Ferreries amb 6. El que més casos en té, per contra, és Ciutadella amb 311.

29/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris