X

Cap nou positiu de Covid-19 a Eivissa però es registra un mort

La incidència acumulada a Eivissa a 14 dies es de 86 casos per cada 100.000 habitants

05/03/2021

Cap nou positiu de Covid-19 a Eivissa però es registra un mort

Les dades d’incidència de coronavirus a Eivissa continuen en descens i en les darreres hores no s’ha registrat cap nou positiu a l’illa. D’altra banda ha hagut de lamentar la mort d’un home de 65 anys que estava ingressat a l’UCI de l’Hospital de Son Espases.

La incidència acumulada a Eivissa a 14 dies es de 86 casos per cada 100.000 habitants i a 7 dies es de 24 casos.

A hores d’ara hi ha 326 casos actius, 44 dels quals estan ingressats a l’hospital, i 12 d’aquests a la Unitat de Cures Intensives.

Just avui, es compleix un any de la detecció del primer cas de COVID a Eivissa. El ‘pacient 0’ va ser un italià que havia tornat del seu país, i que una vegada a l’illa va contagiar com a mínim un familiar.

El primer cas de coronavirus a Eivissa va ser ingressat a Can Misses, a la planta de medicina interna. Feia setmanes que es formava el personal sanitari per a l’arribada del virus a l’illa.  Arran d’aquest primer positiu es va reestructurar l’hospital i s’elaborà un pla de contingència per convertir diverses plantes o espais en zones COVID, i així fer front a 3 onades. El moment més crític es va viure el gener, quan dia a dia augmentaren els casos, fins a arribar una xifra rècord. En només una jornada, el dia 20, es van registrar 414 nous casos. En un any han mort per Covid a les Pitiüses més de 100 persones.

05/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris