X

Les Balears posen el fre a les sales de jocs: cap nova llicència fins que de les 140 actuals en quedin 75

El vicepresident Yllanes assegura que no es tancarà cap de les que tenen la llicència en vigor però es vol baixar la ràtio a la mitjana estatal

27/04/2022

Les Balears posen el fre a les sales de jocs: cap nova llicència fins que de les 140 actuals en quedin 75

El Govern de les Illes posa fre a les sales de jocs a les Illes amb una nova moratòria. L’objectiu: que només n’hi hagi 75 per cada milió d’habitants. Ara en tenim 140. El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha explicat que no es tancarà cap de les que tenen la llicència en vigor i compleixen amb la legalitat. “El que sí que volem és baixar-ne la ràtio actual de 140 per cada milió d’habitants a 75”. Una xifra que el director general de Comerç, Miquel Piñol, apunta que “no és capriciosa, és la mitjana estatal”.

Rebaixar el nombre de sales de jocs de 140 a 75 pot tardar anys a aconseguir-se, segons reconeix el Govern. La finalitat, però, és lluitar contra les addiccions i problemàtiques derivades del joc, en augment durant els darrers anys. Així ho ha explicat Júlia Monge, de l’Associació contra la ludopatia Juguesca. “Com més oferta de joc, més diversificada està la demanda. I el que veim és que els joves juguen molt a la ruleta i a les màquines escurabutxaques. Aquesta demanda hi continua estant”, ha dit Monge.

Fa dos anys, el Govern va aprovar una primera moratòria de noves llicències de sales de jocs. En quedaren fora dos projectes a Mallorca, ara ja revocats. El darrer a fer-ho, un establiment dedicat al jocs als baixos d’un edifici de Marratxí situat molt a prop d’un col·legi. Una iniciativa que es va topar amb el rebuig veïnal. I, ara, on s’havia d’instal·lar la sala de jocs, hi haurà un supermercat.

27/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris