X

Capdepera comença la protecció urbanística de l’entorn del Castell

El ple municipal ha aprovat avui de manera inicial el pla especial de la zona

29/12/2023

Capdepera comença la protecció urbanística de l’entorn del Castell

Preservar l’entorn del Castell de Capdepera és l’objectiu del Pla Especial aprovat avui de manera inicial pel ple municipal. Amb aquesta figura urbanística s’evitarà que es puguin fer edificis alts que rompin la fesomia que té actualment aquesta part del poble.

A la falda del Castell de Capdepera, declarat bé d’interès cultural, hi ha encara diversos solars que estan pendents d’urbanitzar. Sense la figura del pla especial, els promotors podrien construir-hi edificis de fins a tres plantes d’altura, com alguns que s’edificaren en el passat. El pla especial que avui s’ha aprovat de manera inicial pretén evitar aquest fet, a la vegada que determinarà la tipologia de construccions que s’hi podran dur a terme i definirà aspectes com ara el color de les façanes.

Després de l’aprovació inicial d’avui, el pla passarà a exposició pública durant un mes perquè els veïnats hi puguin presentar al·legacions a la vegada que es prorroga, durant un termini de dos anys, la moratòria de concessió de llicències aprovada mentre ha durat la redacció de la nova normativa.

29/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT