societat

Capficos a l’abast de tothom

Un programa de la Creu Roja ajuda una desena de persones majors amb poca mobilitat a anar a la platja 


Anar a la mar a fer una capbussada és una de les activitats més habituals aquest estiu, però no tothom hi pot accedir. És el cas d’alguna gent gran. Per aquest motiu, la Creu Roja ha tornat a posar en marxa una iniciativa que els acompanya des de ca seva fins a la platja. De moment, hi ha una desena d’apuntats a Palma i es fa feina per posar en marxa un segon grup.

Na Carmen espera l’arribada de la furgoneta de la Creu Roja. I l’espera amb ganes. Allà, hi trobarà companys amb qui anirà a la platja. Ho farà amb n’Alberto i en Miguel, que van casa per casa a recollir aquella gent gran que han sol·licitat a la Creu Roja assistència per anar a la mar.

Juan Carlos Ballester, Treballador Social de la Creu Roja, explica que si no és amb aquest servei, els usuaris no tenen manera de poder sortir de casa tranquil·lament.

Na Jerònia és invident i diu que fa 10 anys que no anava a la mar. Per ella, és fer un alè i una alegria per al seu dia. Per na Chus, que no perd detall i tot ho enregistra amb el seu mòbil, aquesta activitat li ha donat vida. “Feia cinc anys que no em ficava dins l’aigua”, assegura.

Aquest servei és un dels molts que la Creu Roja té en marxa per ajudar un sector poblacional que ho ha passat malament d’ençà que esclatà la pandèmia. Deyana, Mihaylova, Coordinadora de l’Àrea de Persones Majors de la Creu Roja, explica que moltes persones han baixat el seu nivell d’autonomia tant en l’àmbit físic com mental per manca d’exercici.

Davant l’augment de la demanda de l’activitat d’acompanyament a la platja, la Creu Roja fa feina per poder ampliar un servei que fa molt feliços als seus beneficiaris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Tres noves pasteres albirades a Cabrera, eleven a 176 els migrants arribats a les costes de Balears

Aquest dimarts han arribat 13 embarcacions i ja s'iguala la xifra de tot el 2020

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100 per cent del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central tèrmica de Maó fa una passa en matèria de descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada