X

Capturades més de 5.000 serps invasores a les Balears en quatre anys

El COFIB i Medi Ambient instal·len trampes per capturar-les i evitar que desapareguin les espècies endèmiques

23/07/2020

Capturades més de 5.000 serps invasores a les Balears en quatre anys

En els darrers quatre anys, el COFIB i els agents de Medi Ambient han capturat més de 5.000 serps d’espècies invasores a les Illes. Aquests rèptils posen en perill les espècies autòctones i sobretot endèmiques i, fins i tot, poden arribar als illots nedant. Per això el COFIB s’encarrega de controlar la seva presència amb la instal·lació de trampes a diferents punts de les Balears.

La serp de ferradura és una de les classes de serps invasores que trobam a les Illes i el seu control és prioritari per protegir la fauna endèmica. Però a Mallorca és una espècie introduïda a diferència d’Eivissa i Formentera, on la sargantana es troba en perill a causa de la seva presència i es considera invasora. El COFIB controla, per tant, les densitats d’aquestes serps, que a Mallorca ataquen les aus marines.
Per controlar la densitat de serps, del març fins a l’octubre el COFIB instal·la regularment trampes per capturar-les. A més, també entreguen gàbies als propietaris perquè puguin fer-ho a les cases particulars. Una vegada capturades, les serps són sacrificades segons marca la Unió Europea.
A Mallorca, aquestes serps es troben sobretot a la zona del Pla i al Llevant. En els darrers quatre anys el COFIB i els agents de Medi Ambient han capturat més de 5.000 serps d’espècies invasores.

23/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT