societat

Caravanistes i autocaravanistes es queixen de la manca d’espai per aparcar

A Mallorca, no hi ha cap espai habilitat i només un punt públic per buidar-hi les aigües brutes

Caravanistes+i+autocaravanistes+es+queixen+de+la+manca+d%27espai+per+aparcar

De cada vegada són més les persones que opten per viatjar i moure’s amb caravanes, autocaravanes o furgonetes camperitzades. Mallorca, però, sembla no estar preparada. Cap espai habilitat i només un punt públic per buidar-hi les aigües brutes. Només compten amb un lloc públic, el qual s’ubica al punt verd del polígon de Son Castelló, a Palma. Per això, demanen espais on poder estacionar, passar dies sense problemes, carregar les aigües netes, buidar les aigües brutes i poder enxufar-se a la corrent si fos necessari.

Es regeixen, diu el portaveu d’AMMICCA (Amics de Mallorca, Menorca i Eivissa en Caravanes, Campers i Autocaravanes), per una normativa que passa per prohibicions. Únicament es podria transitar per vies urbanes i interurbanes i aparcar. No poden, però, excedir-se del perímetre edl vehicle. És a dir, no poden treure una taula a fora per sopar ni obrir les finestres si aquestes s’aixequen cap a defora, per exemple.

Un dels primers ajuntaments a detectar la problemàtica és el de Sant Llorenç. Ben aviat inauguraran una zona d’estacionament amb 11 places a l’antiga estació de Son Carrió, tot aprofitant un aparcament que no s’utilitzava. Està al costat de la via verda i a pocs minuts dels comerços, serveis i hosteleria del nucli urbà. El regidor de Participació Ciutadana, Nofre García, treballa perquè estigui tot enllestit el més aviat possible. Ara bé, es varen tobar amb algunes dificultats a l’hora de construir la zona perquè aquests vehicles puguin buidar les aigües grises i negres. I és que on es volia habilitar el desaigua, no hi havia conduccions de fecals i s’abocaria al torrent, per la qual cosa ho varen descartar. Ara, ho construiran 500 metres més lluny.

Quan tot estigui enllestit, s’haurà de fer reserva prèvia amb una APP i es pagarà una taxa simbòlica per utilitzar els serveis. Remarquen que només s’hi podrà estacionar, però a escassos metres també hi ha una zona de pícnic que poden utilitzar lliurement. També preparen un altre espai similar a l’antiga estació de tren a Sant Llorenç, una àrea que en aquests moments està ocupada de manera provisional pels barracons de l’escoleta de 0 a 3 anys del municipi. També preveuen habilitar-ne una a la zona costanera, però encara no tenen clar on ubicar-la.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46...

Els sindicats sanitaris denuncien la manca de planificació de recursos humans per afrontar aquesta nova onada

Segons Satse algunes infermeres eventuals volen renunciar al que les queda dels seus contractes

13.000 adolescents d’entre 12 i 15 anys ja tenen cita per vacunar-se

A les Illes hi ha 48.600 menors en aquesta franja d'edat