societat

Càritas Mallorca ha atès 200 venedors ambulants durant la crisi de la Covid-19

Són d'origen senegalès i fan feina en l'economia submergida perquè és l'única manera que tenen de subsistir

Imatge d'arxiu. EFE/Sergio G. Cañizares.


Càritas Mallorca ha atès més de 200 venedors ambulants, la majoria d’origen senegalès, que fan feina a la Platja de Palma i s’han vist afectats per la crisi de la COVID-19. El col·lectiu mira amb esperança i certa por l’arribada dels primers turistes a Mallorca. Tenen ganes de sortir al carrer a vendre bosses i ulleres de sol, però saben que es tracta d’una feina irregular. També són conscients que aquesta temporada serà difícil a causa de la crisi social i econòmica que ha deixat el coronavirus. A més, saben que han de fer la feina amb seguretat: dur mascareta i mantenir la distància de seguretat amb els seus clients.

L’any passat, unes 500 persones d’origen senegalès treballaren a la Platja de Palma com a venedors ambulants, alguns vengueren d’altres comunitats autònomes per treballar a Mallorca. Enguany, però el número s’ha reduït a causa de la crisi. En declaracions a IB3 Ràdio, la responsable del programa Acció de Base de Càritas, Bàrbara Picornell, explica que “el col·lectiu es troba en una situació precària, ja que estan en una situació irregular a l’estat, i durant l’estat d’alarma han tengut dificultats per comprar aliments bàsics”. “Estan preocupats i angoixats. A més de les dificultats que pateixen aquí, es troben que no poden enviar diners a les seves famílies”, detalla Picornell.

Els senegalesos que es dediquen a la venda ambulant és un dels col·lectius que més ha atès Càritas durant la crisi de la COVID-19. Picornell explica que “durant la pandèmia, hem estat en tot moment en contacte amb els venedors ambulants per informar-los de les mesures de seguretat, els hem proporcionat telèfons d’atenció en cas de trobar-se malament de salut. A més, els hem ajudat a gestionar la renta extraordinànria bàsica del Govern”.

L’any passat va pujar en un 64% el nombre de persones extracomunitàries ateses per Càritas. Això es deu, segons Picornell, principalment a l’arribada de persones de Colòmbia i Veneçuela que fugiren per la inestabilitat als seus països. A més, el 40% de les persones que va atendre Càritas tenien una situació administrativa irregular.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars