societat

Càritas Mallorca ha atès 200 venedors ambulants durant la crisi de la Covid-19

Són d'origen senegalès i fan feina en l'economia submergida perquè és l'única manera que tenen de subsistir

Imatge d'arxiu. EFE/Sergio G. Cañizares.


Càritas Mallorca ha atès més de 200 venedors ambulants, la majoria d’origen senegalès, que fan feina a la Platja de Palma i s’han vist afectats per la crisi de la COVID-19. El col·lectiu mira amb esperança i certa por l’arribada dels primers turistes a Mallorca. Tenen ganes de sortir al carrer a vendre bosses i ulleres de sol, però saben que es tracta d’una feina irregular. També són conscients que aquesta temporada serà difícil a causa de la crisi social i econòmica que ha deixat el coronavirus. A més, saben que han de fer la feina amb seguretat: dur mascareta i mantenir la distància de seguretat amb els seus clients.

L’any passat, unes 500 persones d’origen senegalès treballaren a la Platja de Palma com a venedors ambulants, alguns vengueren d’altres comunitats autònomes per treballar a Mallorca. Enguany, però el número s’ha reduït a causa de la crisi. En declaracions a IB3 Ràdio, la responsable del programa Acció de Base de Càritas, Bàrbara Picornell, explica que “el col·lectiu es troba en una situació precària, ja que estan en una situació irregular a l’estat, i durant l’estat d’alarma han tengut dificultats per comprar aliments bàsics”. “Estan preocupats i angoixats. A més de les dificultats que pateixen aquí, es troben que no poden enviar diners a les seves famílies”, detalla Picornell.

Els senegalesos que es dediquen a la venda ambulant és un dels col·lectius que més ha atès Càritas durant la crisi de la COVID-19. Picornell explica que “durant la pandèmia, hem estat en tot moment en contacte amb els venedors ambulants per informar-los de les mesures de seguretat, els hem proporcionat telèfons d’atenció en cas de trobar-se malament de salut. A més, els hem ajudat a gestionar la renta extraordinànria bàsica del Govern”.

L’any passat va pujar en un 64% el nombre de persones extracomunitàries ateses per Càritas. Això es deu, segons Picornell, principalment a l’arribada de persones de Colòmbia i Veneçuela que fugiren per la inestabilitat als seus països. A més, el 40% de les persones que va atendre Càritas tenien una situació administrativa irregular.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa presenta una iniciativa en línia per mantenir viva la il·lusió de Nadal

'Cantajuego' actuarà al Recinte Firal el diumenge 27 de desembre amb sessió doble.

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

El Castell de Bellver es tenyeix de vermell per commemorar el Dia contra la sida

A les sis en punt, s'ha il·luminat de color vermell per donar suport a la causa i fer front a...

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

Serà el primer cribratge massiu amb tests d'antígens que es faci a les Balears. Les persones que donin positiu, se'ls...