societat

8.000 persones ateses per Càritas Mallorca el 2018

422 persones aconseguiren feina gràcies a l'Església i els seus 950 voluntaris

8.000+persones+ateses+per+C%C3%A0ritas+Mallorca+el+2018

Càritas ha presentat aquesta setmana les seves memòries de l’any passat. A principis de setmana coneixíem la d’Eivissa i avui han presentat la de Menorca i Mallorca, on Càritas va atendre l’any passat 8.011 persones. Són més d’un 15% més que el 2017. El perfil de les persones que acudeixen a Càritas és el següent: majoritàriament dones, d’entre 30 i 50 anys i amb fills a càrrec. La majoria només tenen estudis d’Educació Primària. Prop d’un 60% són extracomunitàries, principalment de Colòmbia, Bolívia i Veneçuela i El Marroc, el Senegal i Nigèria i un 30% estan en situació irregular al nostre país.

1.058 persones ateses més que el passat 2017. El 57% del total de les ajudes repartides per Càrites s’han dedicat a pagar lloguers o hipoteques, subministraments i comunitats i allotjaments alternatius.

Càritas també ha sufragat l’alimentació i la higiene, la formació o l’assessoria jurídica i laboral. El passat 2018, 422 persones aconseguiren feina gràcies a l’Església i els seus 950 voluntaris. Des del Bisbat de Mallorca alerten de la nova pobresa, la més severa, la invisible que des de l’anterior crisi econòmica pareixia que havia desaparegut i que afecta principalment les famílies mallorquines.

Càritas Mallorca ha pogut atendre més de 8.000 persones gràcies a la inversió de 3,2 milions d’euros. Uns ingressos que han minvat en un any més d’un milió a causa del descens en les donacions i herències de particulars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Manacor no s’ha pogut resistir a la moda dels patinets elèctrics

L'augment dels vehicles de mobilitat personal ha fet plantejar a l'Ajuntament la redacció d'una normativa que en reguli l'ús

Seo Birdlife demana al Govern limitar el creixement turístic i residencial a s’Albufera de Mallorca

L'entitat edita un decàleg amb 200 propostes per frenar la pèrdua de la biodiversitat

La falta d’habitatge assequible a Santanyí perjudica els joves i treballadors de l’hostaleria

En aquests moments es paguen més de 400 euros per apartaments de menys de 30 metres quadrats

Un nou aparcament ajudarà a descongestionar de cotxes Sant Lluís

La tanca, habilitada a l'entrada de la població, tindrà capacitat per a 75 vehicles