societat

8.000 persones ateses per Càritas Mallorca el 2018

422 persones aconseguiren feina gràcies a l'Església i els seus 950 voluntaris

8.000+persones+ateses+per+C%C3%A0ritas+Mallorca+el+2018

Càritas ha presentat aquesta setmana les seves memòries de l’any passat. A principis de setmana coneixíem la d’Eivissa i avui han presentat la de Menorca i Mallorca, on Càritas va atendre l’any passat 8.011 persones. Són més d’un 15% més que el 2017. El perfil de les persones que acudeixen a Càritas és el següent: majoritàriament dones, d’entre 30 i 50 anys i amb fills a càrrec. La majoria només tenen estudis d’Educació Primària. Prop d’un 60% són extracomunitàries, principalment de Colòmbia, Bolívia i Veneçuela i El Marroc, el Senegal i Nigèria i un 30% estan en situació irregular al nostre país.

1.058 persones ateses més que el passat 2017. El 57% del total de les ajudes repartides per Càrites s’han dedicat a pagar lloguers o hipoteques, subministraments i comunitats i allotjaments alternatius.

Càritas també ha sufragat l’alimentació i la higiene, la formació o l’assessoria jurídica i laboral. El passat 2018, 422 persones aconseguiren feina gràcies a l’Església i els seus 950 voluntaris. Des del Bisbat de Mallorca alerten de la nova pobresa, la més severa, la invisible que des de l’anterior crisi econòmica pareixia que havia desaparegut i que afecta principalment les famílies mallorquines.

Càritas Mallorca ha pogut atendre més de 8.000 persones gràcies a la inversió de 3,2 milions d’euros. Uns ingressos que han minvat en un any més d’un milió a causa del descens en les donacions i herències de particulars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els hospitals públics ja reserven llits davant l’increment de casos de Covid-19

Palma és el municipi que més preocupa, perquè els casos s'han multiplicat per 9 en un mes

Assisteixen un capità de vaixell al port de Portals Nous amb símptomes de covid-19

L'home navegava per aigües de Calvià, quan ha notat que tenia febre alta i falta d'aire

El càmping de Lluc estrena vigilants per evitar-hi botellades

Hi ha hagut actes incívics que contravenen la normativa de la zona d'acampada

Negatives les primeres proves PCR fetes a Can Raspalls

S'ha fet la prova a 20 menors que formaven part del grup de risc i als seus tres monitors