X

Càritas posa en marxa un taller a Menorca per restaurar bicicletes abandonades

La iniciativa fomenta l'ocupació de persones que no tenen feina i permet la creació de 8 places de formació

19/04/2021

Càritas posa en marxa un taller a Menorca per restaurar bicicletes abandonades

Càritas ha muntat un taller a Menorca per restaurar els centenars de bicicletes robades o abandonades que els municipis recuperen cada dia al carrer. Així es dóna una segona vida a les bicicletes i una oportunitat a 8 persones sense feina, que ja prenen part en el taller de formació per aprendre a arranjar-les.

Més de 600 bicicletes romanen, des de fa anys, al dipòsit municipal de vehicles robats o abandonats de Ciutadella. L’Ajuntament fa 2 anys que prepara una normativa per donar-les a associacions o entitats que en necessitin… però, de moment, el conveni encara ni s’ha redactat.

Els que sí que ja cedeixen les seves bicicletes a Càritas són Maó i Sant Lluís, que han formalitzat conveni en temps rècord. Mestral ha creat un taller de recuperació de bicicletes recollides pels serveis municipals. L’objectiu és donar-les una segona vida: restaurar les que es puguin recuperar i les que no, s’utilitzaran per a la reparació d’altres i es reciclaran. Les bicis recuperades es vendran a les botigues de Càritas. Els preus oscil·len entre els 50 i 100 euros.

El taller fomenta l’ocupació de persones que no tenen feina i permet la creació de 8 places de formació. A més, rebran el suport d’una educadora social de l’àrea d’inclusió de Càritas, per així millorar les seves eines en la cerca d’ocupació.

19/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris