societat

Càritas posa en marxa un taller a Menorca per restaurar bicicletes abandonades

La iniciativa fomenta l'ocupació de persones que no tenen feina i permet la creació de 8 places de formació

C%C3%A0ritas+posa+en+marxa+un+taller+a+Menorca+per+restaurar+bicicletes+abandonades

Càritas ha muntat un taller a Menorca per restaurar els centenars de bicicletes robades o abandonades que els municipis recuperen cada dia al carrer. Així es dóna una segona vida a les bicicletes i una oportunitat a 8 persones sense feina, que ja prenen part en el taller de formació per aprendre a arranjar-les.

Més de 600 bicicletes romanen, des de fa anys, al dipòsit municipal de vehicles robats o abandonats de Ciutadella. L’Ajuntament fa 2 anys que prepara una normativa per donar-les a associacions o entitats que en necessitin… però, de moment, el conveni encara ni s’ha redactat.

Els que sí que ja cedeixen les seves bicicletes a Càritas són Maó i Sant Lluís, que han formalitzat conveni en temps rècord. Mestral ha creat un taller de recuperació de bicicletes recollides pels serveis municipals. L’objectiu és donar-les una segona vida: restaurar les que es puguin recuperar i les que no, s’utilitzaran per a la reparació d’altres i es reciclaran. Les bicis recuperades es vendran a les botigues de Càritas. Els preus oscil·len entre els 50 i 100 euros.

El taller fomenta l’ocupació de persones que no tenen feina i permet la creació de 8 places de formació. A més, rebran el suport d’una educadora social de l’àrea d’inclusió de Càritas, per així millorar les seves eines en la cerca d’ocupació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Coiba dedica el seu premi anual a les infermeres de Balears pel seu “incansable treball” contra la covid

Les infermeres reconeixen que, tot i l'afectació de la pandèmia, la crisi sanitària ha servit per visibilitzar la seva tasca...

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora

Dotze projectes arquitectònics opten a fer la nova seu de Caixa Colonya, a Can Morató

Dimecres que ve es farà públic el nom del guanyador del concurs, que esperen poder començar aviat.