IB3 Cultura

Carles Bover viatjarà a l’Àfrica per enregistrar el seu proper documental

. Un documental sobre l'esclavitud infantil a Benín, un dels països més pobres del món

Carles+Bover+viatjar%C3%A0+a+l%27%C3%80frica+per+enregistrar+el+seu+proper+documental

El cineasta guanyador d’un Goya, Carles Bover, acaba d’encetar un nou projecte. Un documental sobre l’esclavitud infantil a un dels països més pobres del món. Al juliol viatjarà a Àfrica per tenir una primera presa de contacte. Però ja ha arrencat una campanya de micromecenatge, per qui hi vulgui col·laborar.

Fa 2 anys en Carles Bover i en Julio Pérez varen aconseguir a través del curtmetratge documental GAZA. Ara inicien un nou projecte documental, aquesta vegada a Benín, ubicat en ple Golf de Guinea, per a mostrar la realitat de la infància beninesa.

Benín és un dels països més pobres del món, amb una edat mitjana de 17 anys, on els infants s’enfronten a grans dificultats i grans reptes. Segons diferents informes, més de 40.000 infants són venuts o cedits per a fer treball esclau cada any. Pots aconseguir un infant per menys de 30 euros.

Però el projecte no només s’enfocarà en la cara B del país, ja que ‘moltes vegades els documentalistes tracten temes molt crus sense mostrar que existeix una altra realitat’, explica Bover. Aquest documental pretén donar veu a la infància de Benín, una generació que es reivindica així mateixa i que mira amb gran interès el futur i la transformació del país.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els sons de Sant Joan abans de la pandèmia

Dos intensos dies de festa ancestral, resumits en 60 minuts, amb la veu i el guió de Pere Bagur i el muntatge musicat de Jordi Fàbregues

Un passeig per les escultures del Museu de Menorca

Laetitita Lara, Ana Llorens o Jaume Ribalaiga són alguns dels seus autors

Pollença celebra, un any més, el Dia Internacional de la Música

S'han programat una quinzena de concerts a 5 espais diferents