X

Carlos Cuerpo, nomenat ministre d’Economia i María Jesús Montero, nova vicepresidenta primera del Govern

Així ha quedat el Govern després de la sortida de Nadia Calviño

29/12/2023

Carlos Cuerpo, nomenat ministre d’Economia i María Jesús Montero, nova vicepresidenta primera del Govern

Pedro Sánchez ha anunciat els canvis en el seu gabinet després de la sortida de Nadia Calviño, que abandona l’executiu per assumir la presidència del Banc Europeu d’Inversions. Carlos Cuerpo, fins ara secretari general del Tresor i Finançament Internacional, ha estat nomenat com a nou ministre d’Economia, Comerç i Empresa, i María Jesús Montero ocuparà el lloc de vicepresidenta primera del Govern.

Carlos Cuerpo ha rebut la cartera com a nou ministre d’Economia, Comerç i Empresa de mans de la seva predecessora. El fins ara secretari general del Tresor i Finançament Internacional ha defensat que la seva tasca estarà marcada per la continuïtat en la política econòmica per seguir transformant i modernitzant el país.

Calviño s’ha acomiadat de l’executiu abans d’assumir la presidència del Banc Europeu d’Inversions i ha destacat la seva confiança cap al nou titular de la cartera d’Economia. També ha expressat el seu agraïment a Pedro Sánchez per triar-la com a ministra ara fa cinc anys.

Dins de la remodelació anunciada per Sánchez, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero ascendeix a vicepresidenta primera, la qual cosa suposa la desaparició de la vicepresidència quarta. A més, les competències de Funció Pública passen a dependre del ministeri de Transformació Digital, liderat per José Luis Escrivá.

29/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT