societat

Carlos Marín: “La desesperació no entén de fronteres”

La Plataforma Balears Acollim veu amb preocupació l'arribada de nouvinguts i la resposta que dóna la Unió Europea


La Plataforma Balears Acollim preveu que episodis com el d’avui dilluns -on a les Illes han arribat 57 migrants a bord de 5 pasteres- es tornaran a repetir, sobretot a l’estiu a causa del bon temps. L’entitat demana a la Unió Europea una resposta humana i que tengui en compte el dret internacional humanitari.

El portaveu de la plataforma, Carlos Marín, demana que “els acords que els propers dies es signaran a la Unió Europea en matèria de migració es comprometin a respectar i dotar de recursos els punts d’accés a la Unió”. Marín reclama que “els migrants no siguin retornats a Àfrica i que, una vegada a la frontera europea, puguin demanar asil”. “Volem que els migrants no siguin maltractats i que no es vegin obligats a posar en risc la seva vida; no volem que siguin retornats al desert”.

En declaracions a IB3 Ràdio, Marín exigeix que els països del nord fomentin la cooperació amb el sud per evitar que els ciutadans d’aquests països es vegin obligats a fugir de la seva terra. Segons Marín, és una situació previsible, ja que la desesperació no entén de fronteres i sempre hi haurà persones disposades a arriscar la seva vida per trobar un futur millor.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Incendi a un pis a la zona de s’Escorxador de Palma

Els veïnats han desallotjat la finca fins que el foc ha quedat extingit

El PP reclama l’abaratiment del preu de les mascaretes

Mascaretes gratuïtes per a pensionistes i desocupats, i bonificades per la Seguretat Social en la resta de casos

Mascareta obligatòria a partir de dilluns

Preocupació del Govern davant les aglomeracions de persones i el relaxament de les mesures de seguretat