X

Carme Riu aposta per repensar el model turístic de les Balears

La consellera delegada del Grup Riu assegura que s'ha d'establir un límit de turistes per a la comunitat i apostar per la qualitat

14/06/2020

Carme Riu aposta per repensar el model turístic de les Balears

Una de les impulsores del pla pilot de turisme ha estat la consellera delegada del Grup Riu. Carme Riu, que també va participar ahir vespre a l’Especial Informatiu, diu que espera que aquest període serveixi per fer un pensament sobre quin tipus de turisme ha de tenir les Balears.

Passar de 31.000 empleats a tot el món, a tenir-ne només 500 fent-hi feina. Aquesta és la realitat amb la qual es va trobar Carme Riu en esclatar la pandèmia. Un fet difícil d’assimilar. Per això, tot d’una es va posar en marxa per liderar el pla pilot.

El pla pilot estableix 17 protocols. En el cas de Riu, demà obri 2 hotels a Platja de Palma al 50 per cent d’ocupació. Devers 300 turistes, el perfil dels quals es desconeix. Els costos hotelers per qüestió d’higiene han augmentat, i a més, han hagut d’abaixar els preus. Però paga la pena.

Amb vista al 2021, assegura Carme Riu, tot depèn de quan arribi la vacuna. Moltes incògnites, però també un desig i una esperança per treure almanco qualque cosa positiva d’aquesta desgràcia: repensar el model que tenim. Assegura que s’ha d’establir un límit de turistes perquè les pròpies illes tenen un límit territorial. I, especialment, apostar per la qualitat i no tornar a tenir el denominat turisme de gatera.


Nou apartaments a Calvià, dos a Eivissa i un a Menorca, per als possibles positius del Pla Pilot

14/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT