X

“El més difícil és creure’t les meves paraules i ser capaç d’agafar-les com a ànims”

Les cartes solidàries d’alumnes als malalts amb coronavirus

25/03/2020

“El més difícil és creure’t les meves paraules i ser capaç d’agafar-les com a ànims”

14

“Todo este lío, lo del virus, lo de la cuarentena etc. ha sido, para mí, un poco raro”. Així comença la carta d’una alumna de l’assignatura de Llengua i Literatura Castellana de 4t d’ESO d’un institut de Palma i que ha enviat a un hospital per donar ànims a personal sanitari i malalts pel coronavirus.

“Yo, en verdad, flipo con vosotros: podéis aguantar en un hospital durante meses; yo en mi casa, que por ahora sólo llevo una semana, ya estoy de los nervios”, continua el text. Per a aquesta alumna, escriure la carta ha estat un deure més que li ha manat fer la seva professora de Llengua i Literatura Castellana. Aquesta professora, na Sílvia Suau, que també es troba confinada a casa, ho va veure tot d’una. Manar una activitat com aquesta als seus alumnes quan va saber que centres hospitalaris feien una crida perquè la gent els envies cartes solidàries per als professionals i pacients. “És una manera d’aportar el nostre gra d’arena i perquè a més és una tasca que ajuda als alumnes a treure tota la seva angoixa que tenen pel confinament. I perquè també ajuda moltíssim als malalts i personal sanitari que es troben als hospitals”, explica Sílvia Suau, professora a l’IES Antoni Maura de Palma.

“Me encantaría poder llegar a ser una bailarina y una médico conocida, pero para mí lo más importante es llegar a salvar muchas vidas y hacer que los pacientes de los hospitales se lo pasen bien sin tener que estar allí aburridos”. Aquest és el fragment d’una altra carta, en aquest cas d’una alumna de 2n d’ESO, que en tot moment relata que de gran vol ser metgessa i a més ballarina. Ella ho escriu pensant que el seu receptor és un pacient: “Hablar desde mi punto de vista es muy fácil, lo más difícil es tener que creer en mis palabras y ser capaz de cogerlas como ánimos”.

Na Sílvia assegura que molts dels seus alumnes no ha esperat fins al darrer moment per entregar la carta. De fet, “les havien d’entregar divendres, i ja n’he corregides moltíssimes”, explica Sílvia, que reconeix que aquesta tasca “els hi motiva fer i perquè ells veuen que hi poden col·laborar” en aquesta crisi sanitària.

“Yo nunca llegué a pensar que -el coronavirus- podría parar el mundo de esta manera hasta que lo consiguió… y lo que quiero decir con ello es que creo que todos juntos saldremos de esta”, així comença la carta d’un alumne de 16 anys. També li la remet a un malalt i en tot el seu text les paraules “units”, “junts”, “sortirem” o “endavant” es repeteixen diverses vegades. “Saca una sonrisa por ti, por tu familia, por tus amigos y por todo aquel que te quiere en su vida, vamos a luchar juntos y muchísimos ánimos a todos que sois los mejores”, conclou la carta.

Sílvia ha traslladat al seu claustre aquesta activitat que també ho faran amb els seus alumnes. Alguns dels centres hospitalaris que disposen un correu electrònic per rebre cartes són l’Hospital de Son Llàtzer (cartas.covid.sonllatzer@gmail.com), Son Espases (felicidadcontraelcovid@gmail.com) o el Mateu Orfila (covid19solidariomenorca@yahoo.com).


Aqui pots llegir les cartes: alumna de 4t d’ESO, alumne de 4t d’ESO i alumna de 2n d’ESO

 

D’ensenyar a classe, a convertir-se en youtuber

Amb les classes suspeses des del passat dilluns 16 de març i el confinament a casa de milers d’infants i adolescents, gairebé tot el professorat ha hagut de modificar la seva guia docent. És el cas també de na Sílvia, que a més d’aprofitar les cartes com un deure més per als alumnes, també ha hagut de plantar-se davant una videocàmera i convertir-se en una youtuber. “M’he creat el meu canal de Youtube, on intent fer explicacions d’una part de la temàtica que sé que els hi pot interessar i després els hi pos tasques”, explica na Sílvia.

Sobre aquesta nova modalitat de fer classes, Sílvia li soprèn que “alumnes que no treballaven massa a classe, estan ara treballant moltíssim”. Aquesta professora, que veu la docència com una vocació, creu que això es dona perquè “és la seva manera d’aportar un poc a tot el que està passant” i assumeixen la responsabilitat de fer deures mentre hi són a casa”.

A més de les classes pel Youtube i les tasques posteriors, na Sílvia també utilitza la plataforma web Classroom i per ara ho combina tot amb la correcció de les cartes que li entreguen els seus alumnes.

25/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT