societat

L’auxiliar d’infermeria que va atendre la nina que va morir a La Salle per una intolerància alimentària no serà jutjada

Durant la instrucció, diversos testimonis varen dir que la responsable de la infermeria no va actuar per auxiliar la petita de 4 anys

Imatge d'arxiu.


L’Audiència de Palma considera que l’auxiliar d’infermeria que va atendre la nina que va morir a La Salle per una al·lèrgia alimentària no ha de ser acusada al judici pel cas. Estima els arguments presentats per la defensa de la dona investigada, l’advocat Guillem Obrador, i desestima el recurs presentat pels pares de la menor. La família considerava que aquesta professional havia d’estar entre els acusats. Per això, va presentar un recurs quan l’instructor del cas va decidir no incloure-la com a processada. Els pares de la petita entenien que havia mort per mor de la negligència d’aquesta professional. Recordaven que diversos testimonis havien dit que la dona no havia actuat per auxiliar la petita i que havien estat altres treballadors els que li varen fer un massatge cardíac i els que li varen prendre les constants vitals. Però ara l’Audiència dona la raó a l’instructor que havia decidit arxivar la causa per a la dona. A la seva interlocutòria, el tribunal recorda que el forense va dir que la causa de la mort va ser la ingesta d’un gelat que tenia proteïna de llet. I que el fet de no haver injectat adrenalina a la petita no va tenir res a veure. També diu que la dona tenia intenció d’injectar a l’alumna l’adrenalina que havia trobat a la bossa d’un altra alumna al·lèrgica però no ho va fer per indicació de la doctora a la qual va consultar a través del 061. La facultativa li va recomanar esperar l’ambulància que estava pròxima al centre. Quan va arribar, 15 minuts després que la monitora avisés que la nina es trobava malament, ja no es va poder fer res per salvar-li la vida.

La responsable dels alumnes al·lèrgics i la monitora de Naia, acusades pel cas

Contra la darrera decisió de l’Audiència no es pot interposar recurs. Per tant, pel cas de la mort de Naia, al maig del 2019, seran jutjades per presumpte homicidi imprudent dues persones. Una és la responsable dels alumnes al·lèrgics del centre que va decidir incloure aquest gelat al menú de la petita i, l’altra, la monitora que va donar el gelat a la nina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència