espanya

Castella-la Manxa elimina el toc de queda i permetrà que l’hostaleria obri fins a la 1

Emiliano García-Page s'ha mostrat crític amb la supressió de l'estat d'alarma i ha dit que la població haurà de mantenir un "estat de prudència extrema"

Castella-la+Manxa+elimina+el+toc+de+queda+i+permetr%C3%A0+que+l%27hostaleria+obri+fins+a+la+1

Castella-la Manxa passa aquesta mitjanit de l’estat d’alarma a un estat “de prudència extrema”, en el qual no hi haurà tancament perimetral ni toc de queda i es permetrà a l’hostaleria obrir fins a la una de la matinada, encara que continuarà sent obligatori portar màscara, ventilar els interiors i guardar la distància de seguretat.

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i el conseller de Sanitat, Jesús Fernández Sanz, han comparegut aquest dissabte en el Palau de Fuensalida, seu de la Presidència de la comunitat autònoma, per a informar del decret aprovat en el Consell de Govern extraordinari que s’ha celebrat i que entrarà en vigor a les 24 hores d’aquest dissabte.

Entre altres mesures, es permetrà obrir als establiments d’hostaleria fins a la una de la matinada però no es permetrà la venda i el consum d’alcohol entre aquesta hora i les 6 del matí (obertura dels locals); els grups de comensals podran arribar a deu, tant a l’interior com en l’exterior, i els llocs de culte passen d’estar restringits a tenir aforament del cent per cent.

No es podrà consumir, no obstant això, en la barra de l’hostaleria i llocs d’oci, que pugen el seu aforament fins a un 75% a l’interior i un 100% en l’exterior, i continuarà sent obligatori usar màscara, la neteja i ventilació dels locals i la higiene personal.

Els comerços podran obrir al 100% i els centres comercials al 75%; i els espectacles taurins, gimnasos, mercats ambulants, biblioteques, museus o piscina tindran un aforament del 75%, el mateix que en els campaments juvenils, que podran arribar a un màxim de 200 persones.

Així mateix, en les vetlles es permetran 30 persones a l’interior i 50 fora, i en les noces, comunions i batejos el 50% a l’interior (fins a les 150 persones) i el 75% en l’exterior (fins a 250).

Tant García-Page com el conseller han assenyalat que no poden legislar dins dels domicilis, on es recomana que se cenyeixi a convivents, i respecte a romiatges i festes populars el president regional ha dit que la Junta se sotmetrà al protocol establert per la FEMP (Federació de Municipis i Províncies) i el Govern d’Espanya i en uns dies mantindran una reunió per a aclarir els detalls.

Sobre el tancament perimetral, García-Page ha dit que els serveis jurídics expressen “seriosos dubtes” de poder mantenir-ho des del punt de vista constitucional, i respecte al que marca el decret per a l’hostaleria i el comerç ha dit que són les normes “més flexibles d’Espanya”.

“No diré que tindran més llibertat que en la resta d’Espanya però sí que és veritat que serà més flexible”, ha assenyalat, ja que les dades epidemiològiques i l’esforç dels últims mesos ho permet, i sobre permetre les terrasses obertes fins a la una de la matinada ha apuntat que no hi ha més risc perquè són espais oberts.

García-Page ha demanat “personalment” als ciutadans que passin “de l’estat d’alarma al de prudència extrema” ja que encara “no estem lliures” del virus i ha agraït als ciutadans el seu esforç per atendre i informar-se per a conèixer la realitat de cada moment i les decisions que s’adopten.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Espanya serà l’any que ve la seu de la cimera de l’OTAN

Pedro Sánchez s'ha mostrat estranyat per les declaracions de la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, vinculant...

Manifestants contra els indults als presos catalans omplen la plaça Colon de Madrid

La concentració estava convocada per la plataforma Unión 78, integrada, entre d'altres, per l'exlideressa d'UPyD Rosa Díez i pel filòsof Fernando Savater

Ordre internacional contra el pare de les dues nines de Tenerife

Segons la interlocutòria, el pare hauria assassinat les seves filles a una finca on vivien i les hauria embarcades després

Ione Belarra, nova secretària general de Podemos

La ministra de Drets Socials ha rebut el suport del 88,69% dels inscrits