X

Cata Coll: “Vaig al psicòleg cada quinze dies. I ho recoman a tothom”

Entrevista íntima amb la campiona del món després d'un 2023 difícil amb final memorable al Mundial

31/12/2023

Cata Coll: “Vaig al psicòleg cada quinze dies. I ho recoman a tothom”

Per arribar al moment en què Cata Coll atrapa la darrera pilota de la final del Mundial i Espanya es proclama campiona del món, la portera de Pòrtol ha hagut de superar un any difícil des que es va rompre el mes de febrer del 2022 el lligament creuat del genoll esquerre. “El primer que vaig fer quan va acabar la final va ser anar a cercar mon pare”, reconeix.

Abans d’aquest moment màgic, però, pel seu cap va passar de tot, durant l’any llarg de lesió. Fins i tot, la idea de deixar el futbol professional. “Entrenava tota la setmana i el cap de setmana no sabia què fer. Tanta sort que m’escapava a Mallorca amb la família i els amics”, explica.

Però 13 mesos després, va tornar a trepitjar un terreny de joc en un Barça – València de lliga (5-1). Va sortir a la segona part i va ser ovacionada per les seves companyes i pel públic del Johan Cruyff. “Sempre he tengut clar que el meu objectiu era ser la portera titular del Barça”, assegura.

L’ajuda de la seva representant i del seu psicòleg i la telefonada per disputar el Mundial van fer-li veure la llum al final del túnel. “Vaig tenir una xerrada clau amb la meva representant. Va ser el moment de dir “ara o mai”. I va ser ara. També em va ajudar molt el psicòleg. Encara hi vaig cada quinze dies. M’ajuda molt. I la telefonada de la selecció en va ser l’impuls definitiu”, relata Cata Coll.

En aquesta entrevista, la de Pòrtol reconeix que anava a Nova Zelanda “sense expectatives de ser titular”. Però des de vuitens, ja ningú la va apartar de la porteria. Ni el gol encaixat contra Suïssa va poder amb ella.

El 2023 ja quedarà per sempre en la memòria. El dia en què el futbol balear, amb Cata Coll i Mariona Caldentey, va tocar la glòria a l’estadi olímpic d’Austràlia.

31/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT