X

Caterina Vicens, l’artista que converteix en poesia visual els microplàstics que retorna la mar

Cada obra és única i conté bocins de plàstic recollits a un lloc i en una data concreta 

11/01/2024

Caterina Vicens, l’artista que converteix en poesia visual els microplàstics que retorna la mar

Recollir plàstics de la mar per fer poesia artística. És l’essència de Plastic Art, el projecte engegat per la pollencina Caterina Vicens per tal de visibilitzar la brutor que hi ha als nostres mars i oceans, i posar en relleu la necessitat de crear-ne consciència mediambiental al respecte.

Taps, gafes d’estendre roba, botelles o bastonets per fer netes les orelles són els objectes més habituals que na Caterina recupera de la mar per incorporar al seu art. Poesia visual per reivindicar tota la brutor que contamina les nostres aigües. Assegura que ja té la mirada entrenada i que veu molt més enllà dels granets de sorra. Després de recollir-los els passa d’aigua clara al seu estudi, els classifica per tamany i fa servir els més petits per a les seves obres. Els composa de manera inicial i, durant dies, observa la seva proposta per tal de trobar l’armonia de tots el bocins que ha seleccionat.

La seva croada mediambiental començà dos anys enrere a Costa Rica amb el descobriment d’una platja paradisíaca… però plena de micro plàstics. Des de llavors ha viatjat a diferents indrets per recollir-ne bocins que ha anat incorporant a les seves obres. Resideix a Catalunya on freqüentment recull plàstics, mentre que quan fa mala mar  a Mallorca els seus pares surten a la badia de Pollença per recollir-ne.

Només enguany ha recollit 80 quilos de residus del litoral.

Decoradora d’esdeveniments va començar a estudiar educació i control ambiental, un fet que li va crear una sensibilitat especial envers a l’entorn marí i que ara reflecteix a través del seu art. La seva conscienciació mediambiental ha arribat també a l’àmbit educatiu on fa xerrades explicant la seva experiència arreu del món.

Bona part de la seva feina està dedicada al Port de Pollença. Cada obra és diferent i única, ja què conté bocins de plàstic recollits a una data i un lloc concrets. Part dels beneficis obtinguts els destina a l’entitat arrels marines

11/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris