espanya

Catalunya manté activat l’episodi per alta contaminació per partícules

Els nivells de partícules PM10 per mor de la intrusió de pols sahariana són encara elevats i es recomana moderar l'activitat física a l'aire lliure

Europapress


La Generalitat manté aquest diumenge activat l’episodi per alta contaminació per partícules a tota Catalunya, que comporta que segueixi limitada la velocitat a les autovies d’accés a la capital catalana a 80 quilòmetres per hora.

Segons ha informat avui el departament de Territori i Sostenibilitat, els nivells de partícules PM10 per la intrusió de pols sahariana són encara elevats i per això, recomana moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot en persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars. L’administració també aconsella desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments en vehicle privat, i realitzar una conducció eficient.

Segons la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, els nivells de partícules PM10 que s’estan mesurant són encara alts a les diferents estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i la previsió és que la intrusió de pols d’origen africà persisteixi durant el dia d’avui.

Dijous passat, dia 23, es va activar un avís preventiu als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric, el divendres, dia 24, es va estendre aquest avís a la resta de Catalunya, i ahir dissabte la Generalitat va decidir activar l’episodi d’alta contaminació a tota Catalunya.

Ahir dissabte es van registrar 23 superacions del valor límit diari (50 micrograms per metre cúbic) de PM10 a les estacions de la Zona de Protecció Especial de la Conurbació de Barcelona, ​​així com en diferents punts de la resta de Catalunya, amb valors en alguns d’aquests punts de mesurament que van superar els 80 micrograms per metre cúbic de mitjana diària.

L’episodi d’alta contaminació per partícules (PM10) suposa gestionar la velocitat en les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, informar la població perquè utilitzi els transports públics si ha de desplaçar-se, emetre consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar a les activitats cementeras a reduir les emissions i els municipis restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salvador Illa: “L’objectiu és que el 70% de la població ja estigui vacunada a l’estiu”

El ministre de Sanitat ha parlat de la situació epidemiològica de la Covid-19 a Espanya i ha assegurat que el...

Les eleccions de Catalunya s’ajornen al 30 de maig amb l’oposició del PSC

Els socialistes catalans asseguren que estudiaran si impugnen o no el decret del Govern

La majoria de Comunitats d’arreu de l’Estat decideixen prorrogar o endurir les restriccions

Illa descarta el confinament estricte i considera que amb les mesures preses per les autonomies es podrà doblegar la corba...

Villarejo seu per primera vegada al banc dels acusats

Està acusat de presumptes calúmnies i denúncia falsa per l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán