X

Catorze anys de l’esfondrament de la carretera que va al santuari de Consolació de Santanyí

La gravera Sa Creu ha interposat nombrosos recursos per no haver de pagar la reparació de la carretera, tal com dictava una sentència del 2012

15/09/2022

Catorze anys de l’esfondrament de la carretera que va al santuari de Consolació de Santanyí

Era l’agost del 2007 quan la carretera que condueix a Consolació va passar per ull. L’activitat extractora de la gravera n’hauria estat la causa. Des de llavors ençà, està tal com va quedar, precintada. Catorze anys més tard encara està per resoldre la responsabilitat de l’esfondrament, ja que el cas és en els jutjats: “La gravera hi ha interposat nombrosos recursos que encara no s’han resolt”, explica Maria Pons, batlessa de Santanyí. Mentrestant, els usuaris han d’emprar un camí provisional.

La carretera, diu la batlessa, és del Bisbat, igual que tot l’entorn del lloc sagrat, que acumula deterioraments i algunes parts han quedat impracticables. Però el Bisbat ni la parròquia de Santanyí no tenen pressupost per arreglar els desperfectes. El que sí que s’arregla aquests dies és un element patrimonial que està a l’entorn de Consolació, el pou del Rei, datat del segle XIII i que és bé d’interès cultural. “Hi posam empedrat nou i uns bancs”, relata Maria Francisca Rosselló, batlessa pedània de Santanyí.

L’adequació d’aquest entorn té un cost de 30.000 euros i estarà enllestida a principi del mes d’octubre.

15/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris