X

Catorze comerços de Ciutadella se sumen a la llista d’establiments de les Illes que són reconeguts com a Emblemàtics

A Menorca ja són 49 els establiments reconeguts

17/11/2023

Redacció

Catorze comerços de Ciutadella s’han sumat aquest dijous a la ja llarga llista d’establiments de les Illes que són reconeguts com a emblemàtics per l’Institut de Desenvolupament Industrial. Alimentació, moda, estris per la llar o qualsevol altra activitat que perduri en el temps i que sigui prop dels ciutadans hi és un candidat. Els reconeixements tenen en compte si es ven o ofereix un producte singular, si l’espai té valors patrimonials o si l’activitat es manté des de fa més de 75 anys. A Menorca ja són 49 els establiments reconeguts.

La joieria Can Carles, al carrer de Santa Clara, és una de les més antigues de Menorca. La seva història comença l’any 1906. S’hi venien joies i rellotges, però també ulleres. Com ara, però amb diferències. En Tolo i en Guiem són ja la quarta generació del negoci. Ca na Fayas també té una llarga trajectòria: naixia l’any 1925 al carrer de Sant Onofre. Cap als vuitanta, la neta dels fundadors va continuar el negoci i fa ara uns 20 anys el va traslladar a la Contramurada. El producte local, els formatges i els embotits, en són el gran referent. A la plaça d’Artrutx es va obrir un forn de pa l’any 1949. Amb els anys, s’hi van començar a produir també pastes i coques, d’aquelles que no poden faltar quan és hora de fer una bereneta. El vincle amb els clients és de les coses que més valora José Sastre, ara al capdavant de Can Diego, juntament amb els seus dos fills.

Són tres dels comerços més emblemàtics de Ciutadella… des d’aquest dijous tenen un distintiu que ho acredita, però ja fa temps que la seva història els avala.

17/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris