X

Catorze dones de les Illes, en risc de patir conseqüències extremes de violència de gènere

Són dades d'aquest mes d'agost del sistema de seguiment de casos de violència de gènere, VIOGEN

20/09/2019

Catorze dones de les Illes, en risc de patir conseqüències extremes de violència de gènere

Catorze dones de les Illes Balears es troben en risc de patir conseqüències altes o extremes de violència de gènere i hi ha 2.706 casos en seguiment i vigilància per part de les forces de seguretat. Són dades d’aquest mes d’agost del sistema de seguiment de casos de violència de gènere, VIOGEN. A tot Espanya hi ha més de 60.000 expedients oberts. Des que hi ha resgistres, l’any 2003, fins avui 1.017 dones, 43 només enguany, han estat assassinades per la seva parella o exparella. També 30 menors d’edat han mort a mans dels seus pares o companys sentimentals de la mare. És pel Consell General de Psicologia un problema social i no un assumpte privat entre una parella.

Pel Consell General de Psicologia són necessaris la prevenció, el tractament i la visibilització d’aquest problema. Aposten per la coeducació i per tenir professionals de la psicologia en tots el serveis públics: escoles i instituts, atenció primària o la intervenció social. Diuen que s’han de desaprendre patrons, conductes i, sobretot, tenir cura del llenguatge.

D’aquesta manera, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Illes Balears organitza aquest mes de novembre les XI Jornades Nacionals contra la Violència de Gènere a Palma en què es tractaran temes sobre la visibilització de la violència masclista a col·lectius vulnerables i també entre els adolescents.

20/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris