MALLORCA

Cau estrepitosament la facturació dels sectors de la fotografia i l’estètica

S'han suspès massivament noces i comunions i la ciutadania ha deixat de contractar aquests serveis


Sandra Díaz té una petita empresa de vídeo i fotografia a Manacor. D’ençà que esclatà la pandèmia, la seva agenda s’ha congelat. Li anul·laren gairebé tots els encàrrecs que tenia per retratar noces, batejos i comunions. La seva facturació ha caigut estrepitosament:“calcul que he deixat d’ingressar uns dos mil euros cada mes”, diu.

La fotografia i el vídeo social han estat, com diu ella, luxes que hem deixat de contractar. Així i tot, professionals com ella estan esperançats de cara a l’any que ve, perquè tenen reserves per fer foto i vídeo dels esdeveniments ajornats i també dels que es programen de zero. I si no ens casam, tampoc no ens vestim de cerimònia. Bernadí Bordoy, que ven roba de festa, ho sap bé. Enguany ha venut només sis vestits d’home: “qualsevol altre any en venia 30 o 40”, explica

La diferència també la noten les perruqueries i centres d’estètica perquè, al cap i a la fi, són sectors vertebrats. A Sandra Corzo, que té una perruqueria també a Manacor, al·lega que la facturació li ha davallat un 50% perquè “no hi ha hagut noces ni celebracions i tampoc la gent no s’arreglar per anar a sopar”, justifica.

I arreu conten que les despeses segueixen ofegant els autònoms. Els lloguers i la quota no tenen clemència i s’han d’abonar cada mes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |