societat

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa


La mitjana espanyola no arriba a les 40 infraccions, però les Balears històricament sempre l’han superada perquè les dades inclouen els delictes de la població flotant, dels turistes que ens visiten.
De juliol a setembre, la taxa de criminalitat ha caigut més de 5 punts a les Illes en comparació al segon trimestre del 2020. Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa. Sense grans esdeveniments ni festes populars, i amb les restriccions sanitàries vigents, pràcticament tots els delictes han disminuït.

Enguany, han caigut molt els robatoris amb violència, el tràfic de drogues i les violacions. En canvi, han augmentat els homicidis i assassinats consumats, perquè l’any passat hi hagué 4 casos i aquest 2020 ja se n’han registrat 5.

Per illes, les infraccions penals abaixen sobretot a Eivissa, més de 29 punts. Però el Balanç de Criminalitat també analitza el comportament de municipis amb més de 30.000 habitants. Els delictes davallen sobretot a Calvià, 43 casos manco per cada mil habitants. També a Llucmajor i Santa Eulària des Riu però han augmentat lleugerament a municipis que no són turístics. Hi destaca Inca i Marratxí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pollença, sense el pi

Els pollencins esperen ara resignats i amb ganes el Sant Antoni del 2022

Una dona de 83 anys assassinada a Madrid, possible primera víctima de l’any de violència masclista

El presumpte autor s’hauria autolesionat, i es troba en estat greu

472 casos nous de Covid a les Balears

Les Illes acumulen 511 defuncions, mentre que 500 pacients han rebut l'alta