espanya

Cau una xarxa de tràfic de marihuana que ha defraudat 1,5 milions en electricitat

Han estat detingudes 19 persones, dues d'aquestes, d'origen holandès, passaven temporades a Eivissa


Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització internacional dedicada al tràfic de marihuana, el punt neuràlgic de la qual estava a Barcelona i que va arribar a defraudar més d’1,5 milions d’euros a la xarxa elèctrica, en una operació en la qual han estat detingudes 19 persones, dues d’aquestes, d’origen holandès, passaven temporades a Eivissa.

En un operatiu de més de 300 agents, tant espanyols com de les Policies de Països Baixos i de Bèlgica, coordinats per EUROPOL, s’han realitzat 63 registres domiciliaris a Espanya en els quals s’han confiscat dues tones de marihuana -més de 34.000 plantes- 467 quilos de cànem, un quilo i mig de speed, 14 vehicles, 20.000 euros en efectiu i una arma curta.

L’organització, que actuava a Espanya, Bèlgica i Holanda, estava composta per ciutadans holandesos, responsables de la trama, seguits per súbdits albanesos, que s’encarregaven de tot el relacionat amb el cultiu de la marihuana, i per individus de nacionalitat espanyola que s’ocupaven de la logística, ha informat Policia Nacional en una nota.

A través d’un espanyol aconseguien localitzar i llogar habitatges allunyats de nuclis urbans i on es pogués fer un ús il·legítim del subministrament elèctric.

Una vegada condicionats els immobles per al cultiu de marihuana, realitzaven un procés de producció molt especialitzat, en el qual els “jardiners” eren els encarregats del cultiu i manteniment de les plantacions, i de la seva labor depenia la qualitat de les plantes i el nivell de THC (tetrahidrocannabinol) essencial per a la millor venda en el mercat internacional.

A més, havien de ser discrets i romandre a l’interior dels immobles durant el temps de cultiu fins a la seva recol·lecció.

La supervisió la realitzava un ciutadà d’origen albanès i quan la collita ja havia estat recollida i empaquetada, era transportada via terrestre fins als Països Baixos. Per aquest motiu havien triat la localitat de Barcelona i els seus voltants com a punt neuràlgic.

L’organització també comptava amb dos membres d’origen holandès, establerts per temporades a Eivissa i Tarragona, la funció de les quals era la de blanquejar els beneficis obtinguts.

En l’operació han estat detingudes 19 persones -14 a Espanya, quatre a Holanda i una a Bèlgica- i es va dur a terme l’escorcoll de 63 immobles situats a Espanya.

El grup desarticulat hauria defraudat més d’1.500.000 euros a la xarxa elèctrica a la companyia subministradora, mitjançant persones que prestaven els seus coneixements tècnics a temps parcial i emmascarant el seu treball com una activitat legal.

Així mateix també feien ús de passaports i documents d’identitat italians, grecs i eslovens, tots ells falsificats, per a dificultar la seva identificació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspèn l’ajornament de les eleccions al 30 de maig

Accepta així les mesures cautelaríssimes sol·licitades per un particular que aquest dilluns va impugnar el decret, però sense resòldre el...

Illa diu que escoltarà les Comunitats Autònomes

Però considera que amb l'actual estat d'alarma hi ha mesures suficients

Simón: “Poc a poc arribam al cim de la tercera onada”

L'ocupació a les UCIS i el nombre d'hospitalitzacions continua augmentant

L’empresa Grifols inicia l’assaig d’un medicament que proporcionaria immunitat immediata contra la Covid

La prova començarà al febrer i està liderada pels investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet