societat

Cauen els abandonaments de cans a Son Reus

Ara hi ha gairebé la meitat de cans que hi havia fa uns mesos i ja no cal fer sacrificis per falta d'espai


Fins a mig centenar de gàbies estan buides al centre de protecció animal de Son Reus de Palma. El nombre d’abandonaments de cans ha baixat considerablement, sobretot desde l’inici de la pandèmia. Ara, a Son Reus hi ha gairebé la meitat de cans que hi havia fa uns mesos i ja no cal fer sacrificis per falta d’espai. Segons el director veterinari, Pedro Morell, la gent no va tant de viatge, no surt tant de casa i, per tant, la mascota fa més companyia, sobretot durant l’aïllament.

A l’hotel per mascotes “Son Batlet”, a Sencelles, han vist com ha caigut a la meitat la feina per mor del coronavirus. Aquí guarden cans i moixos durant períodes de temps, generalment per vacances dels propietaris. Molts dels clients habituals enguany ja no han fet ús de les instal·lacions. Maria Antònia Fiol, treballadora de l’establiment, explica que altres anys tenien ple en aquesta època, ja no es podrien fer més reserves. Ara, la situació ha canviat molt.

Arreu del país, han pujat un 25% els abandonents de cans, segons estimacions de la Real Sociedad Canina de España. Al principi de la pandèmia es varen incrementar les adopcions, però en començar el desconfinament s’han abandonat molts d’aquests animals. Un dels motius és l’econòmic, segons el portaveu d’aquesta entitat, José Miguel Doval. A Son Reus, per exemple, hi ha problemes per trobar propietaris pels cans més grossos. Molts d’ells requereixen d’un manteniment que pot ser més costós.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La percussió omple de ritme el centre d’Inca

Aquesta activitat posa en valor la importància de la música i els beneficis que pot generar la musicoteràpia en les persones

La Policia Local de Palma duu a terme 49 actuacions per lluitar contra els grafits

Enguany han duit a terme un total de 49 actuacions contra les pintades a Ciutat

Finalitza el Servei de Socorrisme a Santa Eulària des Riu

Acabava el dia 15 d'octubre, però s'ha prorrogat fins avui, després que el sector hoteler anunciés un repunt de reserves...

37 carreteres tallades per mor de la curs ciclista Mallorca 312

A la Mallorca 312 d'enguany hi han participat uns 4.500 ciclistes, la meitat que en l'anterior edició