societat

Cauen els abandonaments de cans a Son Reus

Ara hi ha gairebé la meitat de cans que hi havia fa uns mesos i ja no cal fer sacrificis per falta d'espai


Fins a mig centenar de gàbies estan buides al centre de protecció animal de Son Reus de Palma. El nombre d’abandonaments de cans ha baixat considerablement, sobretot desde l’inici de la pandèmia. Ara, a Son Reus hi ha gairebé la meitat de cans que hi havia fa uns mesos i ja no cal fer sacrificis per falta d’espai. Segons el director veterinari, Pedro Morell, la gent no va tant de viatge, no surt tant de casa i, per tant, la mascota fa més companyia, sobretot durant l’aïllament.

A l’hotel per mascotes “Son Batlet”, a Sencelles, han vist com ha caigut a la meitat la feina per mor del coronavirus. Aquí guarden cans i moixos durant períodes de temps, generalment per vacances dels propietaris. Molts dels clients habituals enguany ja no han fet ús de les instal·lacions. Maria Antònia Fiol, treballadora de l’establiment, explica que altres anys tenien ple en aquesta època, ja no es podrien fer més reserves. Ara, la situació ha canviat molt.

Arreu del país, han pujat un 25% els abandonents de cans, segons estimacions de la Real Sociedad Canina de España. Al principi de la pandèmia es varen incrementar les adopcions, però en començar el desconfinament s’han abandonat molts d’aquests animals. Un dels motius és l’econòmic, segons el portaveu d’aquesta entitat, José Miguel Doval. A Son Reus, per exemple, hi ha problemes per trobar propietaris pels cans més grossos. Molts d’ells requereixen d’un manteniment que pot ser més costós.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Lleugera davallada del compliment dels controls de seguretat alimentària per part del sector dels menjars preparats

Alguns dels paràmetres que analitzen són: higiene, traçabilitat dels aliments i formació dels treballadors

Una calabruixada tenyeix de blanc els carrers de Ciutadella

Tot i la intensitat del fenòmen, que s'ha donat a conseqüència de la suma del fred, el vent i la humitat, no ha causat incidents

CCOO avisa que l’aeoroport de Menorca podria col·lapsar el 2022 per la manca de personal

Ho assegura després de la celebració d'un simulacre que, segons el sindicat, evidencia que la plantilla actual és insuficient per...

Les 3 solucions per evitar que els torrents de Sant Llorenç s’inundin

La Direcció General de Recursos Hídrics ha resolt que s'ha de frenar i desviar l'aigua dels torrents de ses Planes...