X

Cavalls fent entra de dos en dos i fillets demanant capadetes: el caragol que estimen els ciutadellencs

El caixer senyor ha volgut celebrar el primer toc del dia de Sant Joan a porta tancada per donar començament a una jornada de caragols i entrenaments

24/06/2024

Cavalls fent entra de dos en dos i fillets demanant capadetes: el caragol que estimen els ciutadellencs

Bulla màxima quan entren dos cavalls dins la casa de l’amo d’Algaiarens. I més encara, si regala un bot abans de sortir al carrer de sa Font. Això és el caragol de Santa Clara que estimen els ciutadellencs: fillets que demanen capadetes de la finestra estant.

En aquest caragol dels casats, o caragol del migdia de Santa Clara, caixers i cavallers duen una canya verda a la mà. És perquè venen del pla de Sant Joan, on s’han corregut les primeres ensortilles amb sis encerts en total. També han entrenat el córrer abraçats amb molta gent as pla, tot i ser un dels actes que es consideren més tranquils i familiars de les festes.

Més íntim ha estat el primer toc de flabiol, d’aquest dia de Sant Joan, celebrat a porta tancada, tot i la gent que esperava al carrer. Ha estat el pare del caixer senyor qui ha rebut el flabioler, Juanlo Gelabert, per iniciar la jornada de festa, del dia gros de Ciutadella.

24/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT