societat

L’Associació Cayume recupera 120 ous de tauró i rajada

Aquesta setmana tornaran a alliberar rajades i amollaran els primers taurons nascuts al LIMIA

L%27Associaci%C3%B3+Cayume+recupera+120+ous+de+taur%C3%B3+i+rajada

L’Associació Cayume ha recuperat 120 ous de rajades i taurons en prop d’un any de projecte Eggcase, finançat per la Fundació Marilles. Els científics d’aquesta iniciativa pionera incuben els ous, suren els animals i els tornen a la mar. A la Mediterrània, la mitat dels taurons i rajades estan en perill i la població ha baixat dràsticament les darreres dècades.

Dos taurons han nascut en les darreres hores a les instal·lacions del Laboratori d’Investigacions Marines d’Andratx que cedeix a Cayume la conselleria de Pesca. Són dos gatons i han nascut dels ous recuperats gràcies a la col·laboració de la confraria de pescadors d’Andratx i la Llonja de Palma. En netejar el peix, troben els ous i avisen els membres de Cayume. Ara, a aquests animals els queda un camí llarg fins que es puguin alimentar per si mateixos i tornar a la mar. En canvi, d’aquí uns dies alliberaran dues rajades i cinc taurons que ja fa mesos que han nascut.

Per aconseguir aquest objectiu, els biòlegs de Cayume han hagut de desenvolupar una metodologia pròpia, sobretot per surar les rajades, ja que enlloc pus en crien. Clàudia Pich explica que ara, aquest saber es pot emprar per estendre la iniciativa a altres indrets de les Balears. De l’Associació, a més, volen divulgar entre els joves la importància d’aquests animals per els ecosistemes marins, que, en molts casos, estan en perill.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadella prepara unes jornades per debatre el paper de les dones a les festes de Sant Joan

La iniciativa, que ha generat polèmica i encès els ànims a xarxes socials, es durà a terme a finals d'any

Pollença homenatja a Miquel Llobera Cerdà

El Pont d'en Sopera evitarà que els excursionistes que fan la Ruta de la Pedra en Sec hagin de trepitjar l'asfalt de la carretera de Lluc

Els firaires demanen poder dues les seves atraccions a Menorca aquest estiu

L'única condició que han posat és que la presència dels firaires no es faci coincidir expressament amb les festes patronals

Binissalem celebra la seva primera Jornada d’Educació

Hi ha participat el futur director de l'IES Binissalem, Ricard Forés