X

CC.OO rebutja el descens de places a les oposicions de docents de 2022

Ha estat l'únic sindicat que no ha donat suport a aquest esborrany perquè suprimeix 747 places corresponents a la taxa d'estabilització de l'ocupació temporal

27/11/2021

CC.OO rebutja el descens de places a les oposicions de docents de 2022

Comissions Obreres no recolza la davallada en el nombre de places ofertades per a les oposicions de docents de l’any que ve, acordades a la Mesa Sectoral d’Educació extraordinària que va modificar l’oferta de treball públic de 2021 i que dona com a resultat una reducció de les places i les especialitats de l’oferta que havia estat aprovada aquest mateix dilluns.

La modificació ha estat conseqüència d’una consulta realitzada per exigència de la resta de sindicats, de reservar les places que podrien ser adjudicades per concurs de mèrits, oferint així una solució parcial a la sentència de la Unió Europea sobre la temporalitat en les Administracions Públiques, segons ha informat aquest dissabte el sindicat.

CC.OO ha estat l’únic sindicat que no ha donat suport a aquest esborrany perquè suprimeix 747 places corresponents a la taxa d’estabilització de l’ocupació temporal, un fet que “no fa més que augmentar les dificultats d’optar a l’estabilització”. “Sense places, no hi ha plaça”, diuen.

El sindicat defensa que el Reial Decret que modifica l’Estatut Bàsic del Treballador Públic especifica que s’estabilitzen places, “no persones”, fet que implica que les places ocupades per personal interí o temporal durant 5 anys, que no han estat ofertades en oposició, seran objecte d’estabilització i adjudicades, en el seu cas, mitjançant un concurs de mèrits.

Això suposa que “la persona que ara està cobrint aquesta plaça optarà a ella com la resta del personal que compleix amb els requisits”, sense la certesa de poder-la ocupar, ja que amb un sistema d’accés per concurs de mèrits, qualsevol persona d’àmbit estatal amb el nivell de català requerit es podria presentar.

CCOO recorda que va ser l’única força sindical que va defensar a la Mesa del dilluns una oferta d’ocupació que comptava amb les actuals 384 places de la taxa de reposició, les que quedaven pendents de 2018, 2019, 2020 i les 747 places de la taxa per l’estabilitat de l’ocupació temporal.

A la Taula Sectorial Extraordinària del divendres, va ser l’únic sindicat que no va donar suport a la nova proposta perquè “redueix les possibilitats dels docents de les illes d’optar a una plaça” i perquè ratifica una reducció en el nombre final de places ofertes en 2022″.

Rebutgen, a més, que no inclou cap mesura de flexibilització de les proves d’accés i que l’oferta final implica un augment del nombre de tribunals d’oposicions que oferiran únicament una o dues places, la qual cosa suposa una despesa i unes molèsties innecessàries tant per a opositors com per als membres dels tribunals.

CCOO recalca que Balears té una temporalitat del 45%, enfront del 28% de mitjana nacional, per la qual cosa “l’administració ha de resoldre amb urgència per complir amb l’objectiu del 8% d’interinitat”. El sindicat reclama una negociació “que tracti acuradament la revisió de les plantilles orgàniques, i fer-ho pensant principalment en els interins de les illes”, així com la flexibilització de les proves d’accés per a fer més factible l’estabilització “de les persones que porten treballant molts anys sense haver pogut optar a una plaça, però també sense deixar de donar l’oportunitat a les noves generacions de docents”.

27/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris