X

CCOO anuncia mobilitzacions contra Inspecció de Treball per “deficiències” del servei

El sindicat considera que el Pla de Lluita contra la Precarietat Laboral és insuficient per atendre tots els sectors

31/08/2022

CCOO anuncia mobilitzacions contra Inspecció de Treball per “deficiències” del servei

La Federació de l’Hàbitat del sindicat CCOO es mobilitzarà davant la Inspecció de Treball el pròxim mes de setembre. Assegura que el servei no dona una resposta a l’altura dels interessos i problemes dels treballadors.

En aquest sentit, la secretària de Salut Laboral de la Federació, Susana Offidani, parla de resolucions de denúncies ambigües i d’altres que només tenen en compte la versió de l’empresa. “No hi ha inspector al carrer, no hi ha inspectors controlant les obres de construcció. Hi ha treballadors que fan feina al sol durant hores i que no tenen mesures de protecció. Nosaltres tractam de denunciar-ho, d’intervenir, però la inspecció no funciona“, ha dit Offidani.

El sindicat presenta entre dues i tres denúncies a la setmana davant la Inspecció de Treball relacionades amb el sector de l’hàbitat, segons l’assessor de la Federació de l’Hàbitat, Daniel Aranda. Denúncies que, moltes vegades, es queixa, es torben tot un any sencer en resoldre’s quan no el temps no hauria de ser superior a tres mesos, segons Aranda.

Amb les mobilitzacions anunciades, CCOO reclamarà, a més, que s’ampliï el nombre d’inspectors de treball a les quatres illes durant tot l’any i no només durant els mesos de juliol i agost amb les campanyes d’estiu.

31/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris