X

CCOO denuncia el protocol de recollida de restes d’amiant a Menorca

El sindicat alerta del perill que suposa que siguin els ciutadans els qui hagin de manipular aquest residu tan contaminant

03/05/2022

CCOO denuncia el protocol de recollida de restes d’amiant a Menorca

CCOO denuncia el protocol de recollida de restes d’amiant que s’ha posat en marxa a les deixalleries de Menorca. El sindicat denuncia que siguin els ciutadans els qui hagin de manipular aquest residu tan perillós. Alerten que no han rebut formació per fer-ho de manera segura, i que no els han fet arribar equips de protecció adequats per als treballadors de les deixalleries.

Des d’avui, el primer dimarts de cada mes, els particulars que es vulguin desfer de restes d’amiant ho podran fer a les deixalleries de Menorca. Seran els ciutadans els qui ho hauran de posar dins unes bosses específiques per a aquest residu, que subministrarà la deixalleria, i ells mateixos les hauran de col·locar dins un dipòsit especial. CCOO denuncia aquest servei, ja que assegura que es posa en risc la salut dels particulars, que no tenen cap formació per manipular aquest residu.

Comissions Obreres afirma que no s’ha fet entrega dels equips de protecció adequats als treballadors de les deixalleries. L’amiant és un residu molt contaminant per les partícules que desprèn quan es romp. Es recomana emprar equips de protecció, com mascareta i guants, i no rompre les peces.

03/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris