societat

CCOO denuncia que treballadors de Son Espases pateixen “insuportables olors” en un laboratori

Sis tècnics del departament de microbiologia han patit la baixa mèdica

Imatge d'arxiu de tècnics a un laboratori.


CCOO ha denunciat públicament aquest divendres els “insuportables olors” que es donen, segons asseguren, en un dels laboratoris de microbiologia de l’Hospital de Son Espases.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, els responsables de Salut Laboral i Prevenció de Riscos, així com la direcció de Son Espases, han rebut la denúncia de CCOO, que també l’ha posat en coneixement de la Direcció General d’Inspecció de Treball i de la concessionària encarregada de les instal·lacions del centre “davant la persistència” d’aquestes males olors.

Per això, CCOO ha exigit al Servei de Prevenció de l’IB-Salut en la Gerència de l’Hospital de Son Espases, una nova recerca, després de la baixa mèdica de sis treballadors del laboratori de microbiologia, així com un estudi detallat dels motius causants de les olors i la simptomatologia que aquests causen en els treballadors.

Segons ha assegurat, els sis tècnics especialistes de laboratori que han coincidit en situació d’incapacitat temporal de treball, van patir la mateixa simptomatologia després d’haver respirat “olors molt desagradables” en la unitat i que “els han produït irritació en ulls, nas i gola i, fins i tot, causar secrecions sanguinolentes i per la qual cosa els han donat la baixa mèdica”.

CCOO ha indicat que ja va denunciar en el 2014 i 2017 aquests fets “sense que arribés a esclarir-se el motiu causant de la mala olor després de diferents informes dels tècnics de prevenció i que el personal continués amb la simptomatologia”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Valdés assegura que treballen per poder reprendre els viatges de l’Imserso aviat

El Govern estatal fa feina per adaptar el programa a la situació actual

Salut revisarà la mesura que obliga al tancament de les esglésies de Santa Creu i el Rosari

La Diòcesi pitiüsa considera la mesura injusta i un atemptat contra els drets dels fidels.