ECONOMIA

CCOO diu que les dones han fet feines essencials però “no han vist millores ni laborals ni salarials”

Enguany no hi haurà cap manifestació multitudinària a les Illes


Enguany, el 8M està marcat a les Illes per les restriccions sanitàries i per la pluja. Per això, a la manifestació convocada aquest dilluns a la plaça de l’Olivar de Palma no s’han vist aglomeracions. Els sindicats UGT i CCOO han llegit un manifest conjunt en què han demanat millores en perspectiva de gènere. Xisca Garí, secretària d’Igualtat d’UGT, ha insistit que encara “hi ha bretxes entre homes i dones en totes les àrees”. I Eva Cerdeiriña, secretària d’Acció sindical de CCOO, ha denunciat que, a pesar que els sectors essencials durant la pandèmia estan altament feminitzats, això no s’ha traduït “ni en millores laborals ni salarials”.

Esther Mercedes, treballadora de la residència Mater Misericordiae, també ha destacat que les cures d’infants i de familiars dependents fa topar les dones amb el sostre de vidre. “Les feines de les cúpules són per als homes” ha dit.

A més d’aquesta concentració, durant aquesta jornada hi ha previstes altres activitats, però el que no hi haurà serà una manifestació multitudinària.


 més info “Vaig passar d’una carrera fulgurant a topar amb el sostre de vidre i veure com tot s’ensorrava en tenir fills”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |