X

CCOO exigeix a Damm-Cacaolat que presenti un projecte creïble per a AGAMA

Una part de la producció de llet de Mallorca s'envasa com a Letona i es ven a grans superfícies de l'illa

29/09/2023

CCOO exigeix a Damm-Cacaolat que presenti un projecte creïble per a AGAMA

Guillermo Gayà

Els 20 treballadors d’AGAMA estan inquiets pel seu futur des de l’anunci del grup Damm de reduir un 40% més les compres de llet a Mallorca. És una plantilla d’uns 40 anys de mitjana i en la qual alguns treballadors han fet tota la vida laboral.

Poc abans de la primera reducció de compres a les vaqueries, aquest estiu, la direcció de Damm va decidir acomiadar una empleada. Comissions Obreres lamenta que això coincidís amb una ajuda d’un milió d’euros del Govern per modernitzar la planta làctia de Palma, en la qual es van invertir un total de 7 milions.

“No s’entén que s’hagi fet una inversió d’aquestes característiques i la primera reacció hagi estat acomiadar una treballadora, quan no feia tant que ens havien assegurat que no tocarien la plantilla”, explica l’únic delegat sindical a AGAMA, Jesús Ávila, de Comissions Obreres, que assegura que les decisions sobre la làctia mallorquina es prenen des del grup Cacaolat, que pertany a Damm.

Els treballadors expliquen que AGAMA està a punt de modificar els envasos per tal d’eliminar el nom de les 6 granges mallorquines que fins ara han produït la llet, substituint-los per un codi QR on es podrà fer la traçabilitat de la llet.

Això, mentre la planta de Palma produeix els brics de llet Letona que també es comercialitza a Mallorca. Segons la direcció de Damm només es ven llet Letona a restaurants i hotels amb un envasat especial, però la realitat és que a grans superfícies com Carrefour es poden trobar els brics envasats a Palma, al costat dels d’AGAMA

Comissions Obreres exigeix a Damm-Cacaolat que presenti un projecte creïble per a AGAMA. També reclama que retorni a Mallorca tota la producció de Laccao, el producte estrella d’AGAMA que ara es fabrica majoritàriament a Santa Coloma de Gramenet. La direcció de l’empresa catalana té plans per fer-ho, però afegeix que la viabilitat del projecte està en risc.

29/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris