X

CCOO exigeix la dimissió de la vicepresidenta segona del Consell de Mallorca, Aurora Ribot

El sindicat assegura que la seva "mala gestió" ha estat la causa de l'acomiadament de sis treballadors de l'empresa concessionària del servei públic de residus Mac Insular, així com també, la reducció d'horaris de sis plantes de transferència

13/10/2022

CCOO exigeix la dimissió de la vicepresidenta segona del Consell de Mallorca, Aurora Ribot

Tot comença arran del darrer acord entre el Consell de Mallorca i Mac Insular, segons el sindicat CCOO. Un acord que posava fi a un conflicte pel qual l’empresa encarregada del servei públic de gestió de residus reclamava 100 milions d’euros a la institució insular. En un dels punts del document es va decidir reduir l’horari d’obertura de sis plantes de transferència de la Part Forana i això, diu CCOO, ha acabat perjudicant-ne els treballadors. Però la vicepresidenta segona del Consell i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, hi discrepa. Defensa que l’acord només afecta la part operativa del servei i que no preveu cap acomiadament.

El secretari general d’Hàbitat de CCOO, Miguel Ángel Pardo, en canvi, apunta que si el document contemplava manco hores de servei al públic a les plantes de la Part Forana, això acabaria traduint-se en una reducció de personal, com així ha estat. “L’empresa és l’executora, però el client és el Consell i és qui ha propiciat els sis acomiadaments”, ha dit Pardo.

A més, descarta que la institució insular hagi ajudat a posar-hi solucions. Mentre Ribot assegura que l’administració només pot fer d’intermediària per intentar millorar les condicions dels acomiadaments, Pardo puntualitza que els treballadors no volen més doblers d’indemnització, sinó que volen els seus llocs de feina.

I, per això, CCOO exigeix la reincorporació del personal acomiadat i la dimissió de Ribot i el seu director insular de Residus, Juan Carrasco. No descarten, tampoc, mobilitzacions sindicals.

13/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT