X

Cel assolellat amb alguns niguls poc importants per al cap de setmana

Els darrers dies haureu notat que les temperatures nocturnes ens donen un respir

08/09/2023

Cel assolellat amb alguns niguls poc importants per al cap de setmana

Fotografia de Lita Riera des de sa Ràpita.

El Temps

Aquesta setmana els models meteorològics han simulat una situació en omega (Ω) amb un exhuracà cap a l’Atlàntic, una dorsal anticlònica que engloba des del nord d’Àfrica i les Balears fins al nord del continent europeu i una àrea de baixes pressions que ha deixat inundacions catastròfiques i excepcionals a Grècia i Turquia. Aquests pròxims dies continuarem sota aquest mateix patró, però amb alguns matisos que no tendran rellevància entorn de les Illes.

Pel que fa als termòmetres, els darrers dies haureu notat que les temperatures nocturnes ens donen un respir, sobretot a l’interior de Mallorca. Aquesta passada matinada els termòmetres han oscil·lat entre els 15 i els 20 ºC, valors que en general es troben entre 1 i 2 ºC per davall la mitjana climàtica. Així mateix, les temperatures diürnes han quedat entre els 27 i 31 ºC, valors propis d’una primera quinzena de setembre. Segons les previsions a curt i mitjà termini, continuarem amb una dinàmica semblant.

Dissabte 9

Tendrem cel assolellat amb permís d’alguns niguls baixos, que són producte de l’estancament de l’aire i retenció de la humitat a les capes baixes de l’atmosfera. Les temperatures no experimentaran canvis significatius, amb mínimes que oscil·laran entre els 15 i els 20 ºC i màximes de 27 a 30 ºC. Vent fluix de l’est amb embat durant les hores centrals del dia. Situació marítima molt tranquil·la.

Diumenge 10

Ambient assolellat, amb alguns intervals de niguls alts, a l’horabaixa entrant per les Pitiüses. Així mateix, a darrera hora del dia podria començar a arribar una mica de pols en suspensió cap al sud de l’arxipèlag. Les temperatures màximes, en lleuger ascens (30-32 ºC). El vent bufarà fluix de l’est amb embat durant les hores centrals de la jornada.

08/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris