Vanesa Marquès, guanyadora de la grossa de Nadal l’any passat: “Soc una rica amb mentalitat de pobre”
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Els historiadors demanen que es puguin recuperar aquests espais que formen part del patrimoni de l'illa
Moltes persones comencen ja a visitar els cementeris municipals per recordar els seus difunts. Fa anys, però, que aquests no eren els únics que existien, ja que també hi havia els anomenats cementeris civils. Allà rebien sepultura els no-creients o també els condemnats a mort. Hem visitat les restes d’alguns d’aquests recintes a Menorca.
Passejant per la urbanització de Noria Riera trobam aquest recinte; per a molts, desconegut. És el cementeri civil des Castell. Va obrir el 1880, després que el Govern Espanyol obligàs els ajuntaments a crear un espai on enterrar les persones no catòliques, els suïcides o, fins i tot, els condemnats a mort. Tenien, fins i tot, sala d’autòpsies.
Els nínxols ara són buits, però durant anys hi van reposar les restes de molts menorquins. També trobam aquests cementeris a Alaior o Ciutadella, oberts fins al 1936. Són els cementeris oblidats de Menorca; ara tancats i abandonats, però que -un segle després- continuen explicant la nostra història. Els historiadors demanen que es pugui recuperar aquest patrimoni.
L’any 1962 el Vaticà reconeix el dret d’enterrament a totes les persones per igual. En el cas de Maó, el cementeri civil i el catòlic (que estaven un al costat de l’altre) queden unificats, i es converteixen en el cementeri municipal.
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies en les quals va ocórrer la mort violenta de l'home, de 34 anys
Una dona de 55 anys ha estat traslladada al Mateu Orfila