X

Centenars de milers de persones s’han acomiadat del comandant iranià Soleimani entre crits de venjança

El partit demòcrata dels Estats Units vol posar fre al poder de Trump

06/01/2020

Centenars de milers de persones s’han acomiadat del comandant iranià Soleimani entre crits de venjança

Centenars de milers d’iranians han sortit als carrers del centre de Teheran per rebre la comitiva fúnebre. Molts portaven la fotografia del comandant Soleimani, proclamat màrtir a l’Iran. I intentaven acostar-se al camió que portava les seves despulles per aconseguir-ne la benedicció. S’han sentit crits de mort als Estats Units i a Israel.

El líder suprem, Ali Khamenei, entre plors, ha dirigit la pregària en honor a Soleimani i unes altres cinc víctimes de l’atac dels Estats Units. En la cerimònia s’ha promès venjança contra Trump.

Un Donald Trump que ja ha començat a enviar 3.500 soldats a l’Orient Mitjà i ha augmentat els nivells de ciberseguretat. L’endemà de l’atac, el president dels Estats Units amenaçava a tenir identificats 52 objectius de l’Iran per respondre “molt ràpid” i “molt fort” a eventuals represàlies de Teheran.

Però la presidenta del Congrés nord-americà hi vol posar fre. Nancy Pelosi ha anunciat avui que sotmetrà a votació una resolució per a limitar les accions militars de Trump respecte de l’Iran.

Per part seva, la Unió Europea i Rússia han mostrat la seva preocupació per l’anunci de l’Iran de deixar de complir les limitacions al seu programa nuclear. Alemanya ha demanat que s’avanci a aquesta setmana el Consell de Ministres d’Afers Exteriors de la Unió per abordar aquesta qüestió.

06/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT