X

500 persones clamen contra les violències masclistes a Palma

"Les dones estem fartes de les agressions que patim, violacions, assassinats, agressions sexuals i violències de tota mena"

25/11/2021

500 persones clamen contra les violències masclistes a Palma

Prop 500 persones han clamat, aquest dijous, a Palma contra la violència masclista en una manifestació convocada pel Moviment Feminista de Mallorca, en la qual han intentat “visibilitzar el rebuig social”.

Sota el lema ‘Fartes de violències masclistes’, la manifestació ha partit de la plaça del Mercat per a acabar en la plaça d’Espanya, on s’ha llegit un manifest “radicalment diferent al d’altres anys”.

A través d’aquest text s’ha donat veu a víctimes de violència de gènere, que, segons la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Cècile Parra, “som totes nosaltres”. “Totes les dones, en qualsevol moment de la nostra vida hem patit violència o agressió masclista i enguany hem posat l’èmfasi en aquestes vivències”, ha explicat.

Parra ha recalcat que aquest 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, surten al carrer per a reivindicar i alçar la veu després de mesos de pandèmia. Durant la manifestació s’han vist cartells amb lemes com ‘Aturem el terrorisme masclista’, ‘Aquí estan les promotores de la igualtat’ o ‘Visca, visca, la lluita feminista’.

“Les dones estem fartes de les agressions que patim, violacions, assassinats, agressions sexuals i violències de tota mena”, ha asseverat Parra, alhora que s’ha queixat que “no hi hagi una aposta valenta, ferma i dotada de recursos per a erradicar la violència masclista”.

A més de ressaltar el fet que moltes dones han hagut de conviure amb el seu maltractador durant els mesos d’estat d’alarma, Parra ha recordat que durant el confinament “evidentment” van baixar les denúncies perquè les víctimes “se sentien atrapades”. “Balears lidera tristament la taxa estatal de víctimes per violència masclista de tot l’Estat”, ha assenyalat.

Des del Moviment Feminista de Mallorca han demanat a les víctimes que denunciïn. “Com a societat ens hem de fer preguntes com què està passant amb el sistema perquè no s’atreveixin a denunciar”, ha afegit Parra, qui ha considerat que la situació millora només pel moviment de les feministes contra el patriarcat.

A la protesta han acudit representants polítics de totes les institucions com la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la vicepresidenta del Parlament, Gloria Santiago; el conseller de presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan; i representants d’UGT i CCOO, entre altres.

25/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris