X

Centre Internacional de Fotografia Toni Catany: “Hem d’obrir enguany”

La presidenta Armengol l'ha qualificat de centre de referència cultural a tota la comunitat: "Sens dubte posarà Llucmajor en el mapa de la intel·lectualitat i de la fotografia internacional"

23/08/2022

Centre Internacional de Fotografia Toni Catany: “Hem d’obrir enguany”

Miquel García

14 anys després que la Fundació Toni Catany presentàs el primer projecte per a la seva creació, el Centre Internacional de Fotografia és cada vegada més a prop de ser una realitat. L’edifici, de més de 1200 metres quadrats, ocupa, entre d’altres, la pròpia casa que va cedir el fotògraf llucmajorer. La reforma i nou disseny de l’espai és obra de l’arquitecte Josep Lluís Mateo i serà, juntament amb el de Madrid, l’únic centre internacional de fotografia a Espanya. “Hem d’obrir enguany”, ha dit Antoni Garau, director de la Fundació Toni Catany, al costat de la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la visita a aquest centre aquest dimarts.

Armengol ha qualificat que serà centre de referència cultural a tota la comunitat: “Sens dubte posarà a Llucmajor en el mapa de la intel·lectualitat i de la fotografia internacional”. El centre suposa culminar “un somni compartit de Toni Catany” ha dit Armengol, la qual ha afegit que “avui comença a ser una realitat, amb un centre que està a l’altura d’un magnífic fotògraf”.

La presidenta ha destacat que aquest nou centre, en el qual s’han invertit uns 3 milions d’euros i que s’espera que funcioni des de finals d’enguany, permetrà exposar una part de l’arxiu i el llegat del fotògraf de Llucmajor i albergarà també una part educativa i pedagògica “molt important”.

Tot el material omplirà el centre mentre es tanquen les darreres tasques administratives per establir el pressupost anual necessari per al seu funcionament ordinari. Ho gestionarà la Fundació Toni Cantany, on hi prendran part també institucions com el Govern, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Llucmajor. Si es compleixen les previsions, el centre s’inaugurarà a finals d’aquest 2022 amb una mostra del fotògraf britànic Michael Kenna.

23/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris