CULTURA

Cicle de projeccions i lectures dramatitzades en el bicentenari del naixement de Dostoievsky

 Miquel Cabal i Gerard Adrover  parlaran sobre la influència de l'escriptor rus a la literatura catalana


Sabíeu que més de 300 pel·lícules i documentals s’han inspirat en les obres de l’escriptor rus Dostoievsky?. Sota el títol: “la bellesa salvarà el món” aquest dimecres s’ençata un nou cicle en el marc del bicentenari del naixement d’un dels autors de la literatura universal occidental més importants del segle XIX. La llibreria Embat ha organitzat tot un seguit de projeccions, lectures dramatitzades i conferències que posen el focus en la influència de l’escriptor rus en la literatura catalana.

El programa arranca anit al teatre Catalina Valls a Palma, amb la projecció de la pel·lícula “Nits Blanques”, de Visconti de l’any 1957. No debades, la filmografia basada en la literatura de l’autor de “Crim i càstig” és una alternativa per acostar-nos a l’obra d’aquest autor. Glòria Forteza-Rey, coordinadora del cicle assegura que “l’escriptor” rus va inspirar més de 300 pel·lícules i cintes documentals”.

Influència de Dostoiesky en el món del cinema, també en la filosofia i en el camp de la psicologia, amb pensadors com Jean-Paul Sartre i Friedrich Nietzsche.

Aquest dissabte dia 6, s’ha programat una sessió del Club Krug de literatura russa de Crim i Càstig amb el professor Gerard Adrover. El dia 11, lectura dramatitzada de Nits Blanques amb la col·laboració dels alumnes de rus de l’Escola Oficial d’Idiomes.

L’endemà es projectarà el curt “Grushenka“, de Lluís Ortas, inspirat en un dels protagonistes de Dostoievski.

La cloenda de les jornades serà el 26 d’aquest mes de novembre amb una sessió de “Crim i càstig” amb el traductor Miquel Cabal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |