mallorca

Cicloturisme, un esport que dinamitza l’economia mallorquina fora de temporada

Es calcula que 200.000 ciclistes venen cada any a l'illa

Cicloturisme%2C+un+esport+que+dinamitza+l%27economia+mallorquina+fora+de+temporada

L’arribada dels cicloturistes és un fenomen que ha tengut un creixement molt important en els darrers anys i es produeix abans i també després de la temporada alta estival.

L’empresa Huerzeler Bycicle Holidays duu a Mallorca al voltant de 55.000 cicloturistes dels 200.000 que es calcula que arriben cada temporada a l’illa. Aquest fet permet l’obertura de nombrosos hotels a les zones on operen com són Platja de Palma o la platja de Muro.

De la seva banda, els cicloturistes valoren molt positivament el que els ofereix l’illa per practicar el seu esport preferit, ja que, a part del paisatge, poden fer etapes de pla i també de muntanya.

Els conductors es mostren més crítics amb aquesta arribada de ciclistes que dificulten la circulació per moltes de les carreteres de Mallorca. De fet, des de la Federació Balear de Ciclisme es treballa per la creació de la figura del guia que acompanyi als cicloturistes i que faci menys perillosa la circulació.

Petra és un dels municipis de Mallorca on la presència dels cicloturistes s’ha fet notar més en els darrers anys.  D’aquesta arribada massiva de ciclistes, se’n beneficien els bars i restaurants de les places de Ramon Llull i de Fra Juníper Serra. Fins i tot, durant tota la primavera i també a l’octubre hi ha una botiga de material per als ciclistes i que té la seva seu a Alemanya, que obre al municipi per donar servei als cicloturistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

The Mallor-kings presenten el seu primer disc High School Days

Aquest divendres el presentaran en un concert a l'Espai Xocolat de Palma

ARCA reclama a Cort revisar els edificis per evitar la pèrdua del patrimoni

L'Ajuntament de Palma aprova dijous el nou catàleg de protecció d'edificis que inclou 155 elements nous

Ventosa i multitudinària romeria del Cocó a Lloseta

És costum aquest dia posar els dits en el "didalet", una endinsada a la roca que hi ha devora l'oratori

Els detinguts de l’operació ‘Grey Lion’ robaven a habitatges de luxe mentre els moradors dormien

Tot i que la investigació continua oberta, la benemèrita descarta més detencions i aquest dimecres horabaixa, prestaran declaració davant el...