Ampli dispositiu policial a l’Hospital de Son Espases
Falsa alarma, la Policia Nacional descarta la presència d'un home armat
Integrants del projecte europeu B-USEFUL posen en comú dades per elaborar estratègies contra la pèrdua de biodiversitat
Científics de 13 institucions de recerca marina d’Europa fan feina plegats, aquests dies, a Mallorca. Formen part del projecte B-USEFUL. Els investigadors comparteixen projectes i dades recopilades durant anys de recerca sobre la mar i les espècies que l’habiten, per trobar una manera d’elaborar indicadors fiables comuns de biodiverstitat a Europa.
La científica del Centre Oceanogràfic de Balears, Patricia Puerta, explica: “El que feim és compilar totes les sèries de monitorització que tots els països han elaborat durant dècades, de manera que les poguem integrar i estandaritzar”. Manuel Hidalgo, també del COB, afegeix: “Usam informació de campanyes científiques des de la mar de Barens a les campanyes del Sud d’Europa, i totes utilitzen sistemes de recollida de dades relativament diferents”.
Aquest, però, és només el primer capítol d’una història que vol anar més enllà. A partir de totes aquestes dades, han de crear eines de visualització i anàlisi que permetin prendre decisions polítiques i de gestió, per exemple, en matèria de conservació. “Se cerca saber como canviarà la temperatura de l’aigua en un indret per posar-hi una àrea protegida, per analitzar si realment és un bon lloc”, explica Puerta.
La finalitat del projecte B-USEFUL és protegir la biodiversitat, amenaçada a la nostra mar per la sobrepesca i el canvi climàtic. Hidalgo assegura que precisament la Mediterrània és una àrea “molt vulnerable, que acumula gran quantitat d’impactes”.
Falsa alarma, la Policia Nacional descarta la presència d'un home armat
El 'hòlding' empresarial del tenista multiplica gairebé per cinc els guanys el 2023
L'accident mortal ha ocorregut en una via no permesa per a vianants; la víctima encara no ha estat identificada