mallorca

Cinc detinguts per fer-se passar per altres persones en l’examen teòric de conduir

Se'ls acusa de falsedat documental i revelació de decrets

Imatge d'arxiu


La Policia Nacional ha detingut cinc persones, que presumptament es feien passar per altres per  treure’s el permís de conduir, i que estan acusades de diversos delictes de falsedat documental i revelació de secrets.

Segons han informat, amb aquestes detencions s’ha desarticulat una banda criminal de delinqüència organitzada que es dedicava presumptament a realitzar els exàmens teòrics de la Direcció General de Trànsit (DGT) a ciutadans de la República de Bangladesh, l’Índia i el Pakistan.

Pel que sembla, la xarxa es dedicava a captar persones que tenien “greus dificultats” en la comprensió oral i escrita del castellà o que haguessin suspès diverses vegades l’examen amb anterioritat, i els cobraven entre  2.000 i 3.000 euros.

El ‘modus operandi’ consistia en què una persona de la xarxa amb coneixements teòrics “suficients” era l’encarregat de realitzar els exàmens portant la documentació de qui realment hauria d’examinar-se, exhibint-la als funcionaris de trànsit encarregats de la vigilància als exàmens, sense que aquests se n’adonassin.

La primera detenció es va produir el dia 7 d’agost de 2019, quan es va organitzar un dispositiu policial per part del Cap de Grup a les dependències de la DGT de Balears i en coordinació amb la Subdirectora de Trànsit i la Policia Nacional, a fi de localitzar i interceptar la persona que presumptament es dedica a realitzar els exàmens teòrics de trànsit suplantant la identitat d’altres persones.

El ciutadà es va identificar als funcionaris de Trànsit amb un permís de residència a nom d’una altra persona que no va resultar ser qui s’asseia a l’aula, per la qual cosa tot seguit els agents van realitzar un escorcoll superficial de seguretat. En aquest moment, van trobar entre les seves pertinences un permís de residència, que va resultar ser la seva veritable identitat i no la de la persona que s’eximanava.

L’operació ‘Copa III’ va seguir oberta i es va concloure amb la detenció d’en total fde cinc persones per un delicte de falsedat documental i revelació de secrets.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Mallorca tindrà una electrolinera cada 20 quilòmetres

La primera estació s'ha ubicat al polígon de Son Castelló i també hi haurà punts de càrrega ràpida a Andratx, Palmanova, Inca, Manacor i Portocristo, entre altres ubicacions {rela} Es...

Es posa en marxa la primera electrolinera a les Balears

A partir de demà comença a funcionar la primera "electrolinera" de les Balears, i serà una de les més grans del país. Està situada al polígon de Son Castelló, just...

La campanya ‘Mirada Solidària’ arriba a Mallorca

Són persones que per limitacions econòmiques no veuen prioritàries les revisions oftalmològiques

El Dijous Bo es reafirma com la fira de les fires

El programa Illes I Pobles d'IB3 fa fet un ampli desplegament, amb rodatges a diferents localitzacions i dos punts de...